Italië (V): trends

Het is mijn laatste post over Italië, ik zweer het! Hoewel deze niet geheel en alleen over Italië gaat. Het ding is, Italië wordt wel eens als een land van mode en trends aanzien en hier vloeit deze post dus lichtjes uit voort. Er zijn mij een aantal zaken opgevallen enerzijds wat culturele verschillen betreft, maar anderzijds ook mogelijk (mode)trends die mogelijks tot hier zulle doordringen. Ik ga hier even kort een aantal zaken opsommen.

<!--more-->

# 1| De meest opvallendste is de Italianse eetcultuur, je wordt hier namelijk dagelijks mee geconfronteerd. En hoewel dit niet echt een trend, maar eerder een cultureel vershcil zie ik hier potentieel in voor de rest van Europa. In Italië dien je twee regels steeds in je achterhoofd te houden.

Ten eerste de kaart is zeer letterlijk te nemen, als er op het menu steak staat dan zal je effectief alleen steak krijgen. Het voordeel hiervan is dat de kaart opgedeeld is in verschillende hoofdschotels en bijschotels, wil je pasta en spinazie bij je steak dan hoef je dat er gewoon bij te bestellen. Het gevolg hiervan is dat de verschillende 'gerechten' niet echt duur zijn en je gemakkelijk een snack tussendoor kan eten (over de prijs van een volledig samengesteld menu spreek ik me niet uit). Als dit niet à la carte eten is!

Ten tweede is het heel belangrijk om gewoon aan uw eten te beginnen als ze het voor uw neus gezet hebben, je hebt namelijk geen flauw idee wanneer de rest zijn eten zal krijgen, het kan vlak na het uwe komen, maar het kan evengoed nog twintig minuten duren.

# 2| Een taal leer je niet op school maar via de radio. Ik heb alvast het woordje mountain geleerd. En we kregen er een volledig vertaling van enkele liedjesteksten: There ain't no mountain high enough / Ain't no valley low enough / Ain't no river wide enough / To keep me from getting to you babe en zegswijzen als Don't make a mountain out of a mole hill boven op. Zeer verrijkend!

# 3| Franse wijn is de beste keuze. Zelfs voor een fiere Toscaan. Het maakt niet uit in welk restaurant je een suggestie vraagt: Yes, Tuscany has good wine but the French wine is the best best wine.

# 4| Meisjes met buikjes. Jawel je leest het goed. Nieuw trend daar in het zuiden zijn meisjes met buikjes. Niet zo hele grote vette buikjes, maar ja, buikjes. En vetbandjes. Het liefst van al doe je dan nog een rok(je) aan waarbij dat buikje en die vetbandjes lichtjes overpuilen en draag je een t-shirtje dat net te kort is zodat de hele wereld het kan zien!

Ik had nog een aantal dingen maar mijn geheugen laat mij nu even in de steek. Als ze me terug binnenschieten zal ik het hier wel bijzetten.

23 juli 2005

Reizen, Samenleving

back to top