U rijdt links

Niets zo ergerlijk als mensen die links of in het middenvak blijven rijden als het niet terecht is. Ze dwingen je bijna een overtreding te begaan door rechts voorbij te steken. Voor sommigen is de ergernis zelf zo groot dat ze agressief en risicovol gaan rijden, van met lichten flikkeren tot bumper kleven. Punt is, zouden ze boetes uitdelen aan de mensen die niet opschuiven naar rechts indien mogelijk zoals - dacht ik - wettelijk verplicht is, de staats zou overvol zitten. Maar het is helaas geen grote overtreding.

Nu ving ik ik vandaag op de baan een affiche op dat het linksrijden verfoeit. Jammer genoeg zijn de affiches (waar ik ze zien hangen heb) zelf op het rechtervak niet zo heel goed leesbaar. Als ik het goed heb staat er volgende slogan op: "U rijdt links want uw voorouders zijn Engels?" of misschien was het Brits. Nuja, naast een niet zo catchy line zag de affiche er ook niet echt opvallend en 'verwijtend' uit. Het is een begin, maar ik vrees dat het weinig effect zal hebben en zo weer uit het straatbeeld zal verdwijnen. Maar mensen, rechts rijden dus, tenzij je voorbij steekt.

Als iemand enig idee heeft wie de initiatiefnemer is, laat het me dan gerust weten. Ik heb the usual suspects afgeschuimd - BIVV, RYD, ik ben voor, .. - maar heb er nergens iet over teruggevonden.

Update:

Blijkbaar heb ik toch een aantal sites over het hoofd gezien. De campagne luidt Wat is uw excuus?. Nu voor het linksrijden binnenkort voor het te snel rijden bij werken. In context dus wel beter dan ik aanvankelijk vond. Andere slogan's: 'U rijdt links. Want recht wordt u wagenziek?' en 'U rijdt links. Want u had dat rijvak gereserveerd?' Er zijn er ongetwijfeld nog, maar ik heb - wederom - moeite om ze terug te vinden.

back to top