Verdwenen foto’s

Ik merkte net op in mijn Flickr account dat er enkele foto's waren verdwenen. De teller is nu al een tijdje blijven hangen op 200 foto's. Lichte paniek maakte zich meester van mij, ik gebruik Flickr namelijk niet alleen als tweede fotoblog, maar ook als 'database' voor de foto's die ik op dit blog gebruik en nu gaan die allemaal met de tijd verdwijenen en moet ik die lokaal uploaden en allemaal vervangen. Wat een hel!

Ik ben onmiddellijk de Faq even ingedoken om wat meer informatie op te zoeken over de limitaties van een gratis Flickr account. Blijkt dat er bij een gratis account het aantal zichtbare foto's beperkt is tot 200. Maar ze verzekeren mij dat de oude foto's niet verwijderd worden en dat ze zichtbaar blijven op je blog als je ze daar geblogd hebt.

When you have a Free Account, Flickr limits the number of photos that are displayed for you. [...] If you have more than 200 photos in the system, only the most recent 200 will be displayed. Your photos are NOT removed from Flickr, only from the list of your photos. If you have blogged a photo and it no longer appears in your list, it will still appear on your blog, and the photo's Flickr page will still work just fine.

Handig, maar toch ook wel jammer. Iemand zin om mij een Pro Account te sponsoren?

17 april 2006

flickr, Web

back to top