The World Votes For John Kerry

In het begin van het jaar had ik het over een organisatie TheWorldVotes.org. Hun doel is vrij simpel en spreekt ook wel voor zich: De wereld een stem geven in de presidentsverkiezingen van Amerika.

Vorige week heb ik een mail gekregen om mijn stem uit te brengen. Vandaag zijn de resultaten bekend gemaakt.

<!--more-->

In totaal zijn er meer dan 20 000 mensen van over de hele wereld - Amerika inlcusief - geregistreerd op de website om hun stem uit te brengen. Helaas zijn er effectief net geen 10 000 mensen die hebben meegedaan. Maar het is niet te laat uw stem nog te laten horen!

Op da vraag Op wie zou jij stemmen? waren er van die 10 000 stemmen 81.6% voor John Kerry. George Bush ontvangt 6.2% van de stemmen, waarmee hij net boven de onafhankelijk kandidaat Ralph Nader blijft. Zelf heb ik hier ook op John Kerry gestemd.

Een ander interessante vraag was Wie denk je dat de verkiezingen zal winnen?. Zelf ben ik er bijna van overtuigd dat Bush opnieuw verkozen zal worden. Ik kan er niet echt een reden voor geven, het voelt gewoon zo aan. Bij de stemming van TheWorldVotes.org houdt Kerry echter de bovenhand met 57.1%

Bron: TheWorldVotes.org

1 november 2004

Deze Site, Samenleving, Web

back to top