Belgisch blog cosmos

LVB lanceerde vandaag een nieuw project, blogium.be. Bedoeling van de site is om interessant inhoud te ontdekken. Het schuimt Belgisch websites af en geeft een lijst weer met de meest populaire links (zie ook blogdex, popdex,... en gelijkaardig technorati).

<!--more-->

Zelf heb ik nooit echt goed begrepen waar dergelijk site goed voor zijn, want wie gaat er naar dergelijke site, mensen die veel op het net zitten en hoogst waarschijnlijk nauw betrokken zijn met het blog wereldje. Dus de kans is dan toch wel heel groot dat je de links/inhoud al op een blog bent tegengekomen dat je geregeld leest? Of ben ik hier te simplistisch in?

Het enige waar zo een site dan nog goed voor is, is het ontdekken van nieuwe weblogs. Maar naar mijn gevoel zijn het steeds dezelfde weblogs die dergelijke inhoud hebben en ontdek je dus eigenlijk niets nieuws. Als ik zomaar een blik werp op blogium dan ben ik er vrij zeker van dat ik minsten 80% van de blogs al gelezen en goed/afgekeurd heb. Niet veel nieuws dus. Je krijgt enkel een bevestiging van wie/wat populair is en wie niet.

Nuja, we gaan proberen van het project nog niet af te breken tot het in een volwaardige vorm 'gelanceert' wordt. En anders, zoals bij veel zaken, kan ik het beter gewoon negeren, want ik ben niet graag negatief over iets waar een ander veel tijd in gestoken heeft.

En misschien ben ik een beetje op de teentjes getrapt. Ik loop namelijk al enekel maanden met een gelijkaardig (maar toch heel anders!) idee rond. Maar alleen kan ik dergelijke zaken niet. Misschien kan ik samenwerken met blogium en mijn idee integreren. :P

PS: misschien de Externals eens terug in het leven roepen. Kan ik ook ontedekt worden...

17 januari 2005

Bloggen, Samenleving

back to top