Dromen

Je beseft toch dat fotografie een dure opleiding is waarvoor je veel materiaal noidg hebt h?©? Dat was zowat de algemene reactie die ik te horen kreeg toen ik belsoten had fotografie te studeren. Mijn antwoord was gewoonlijk: Wel ja, dat weet ik, maar het meeste om te starten heb ik toch. Ik koop later in de loop van tijd wel wat nieuwe zaken bij. Maar ik moet zeggen dat het serieus begint te kriebelen. En geld is iets dat ik momenteel niet teveel heb. Ik heb nu wel enkele money opportunities eraan komen, maar dat is amper goed voor een start.

<!--more-->

Hier een overzichtje van wat ik niet kan betalen:

  • Een 1GB compactflash kaart voor de D70. De huidige 256 mb voldoet niet als ik in een degelijke kwaliteit (lees: RAW) wil fotograferen.
  • Een nieuwe lens voor de D70, ik twijfel nog of ik het liefst eerst een degelijke t?©l?©lens binnenhaal of een deftige groothoek. Een fishey is ook altijd leuk natuurlijk, maar wellicht wordt het eerst een t?©l?©.
  • Een foto printer. Liefst eentje dat minstens het formaat 20cm x 30cm aankan. maar 13x18 is ook goed.
  • Een deglijk en groot scherm, uitstekend voor het bijwerken van foto's (en om films te kijken!). Die Cinema display's van Apple zien er wel pareltjes uit.
  • Een Apple Powerbook. 12" of 15", ik ben er nog niet uit. Volledig uitgerust voor het bijwerken van foto's en het designen van sites.
  • Uiteraard heb ik een nieuw en degelijk rugzak nodig om al dit materiaal in te dragen. Met slot!

Uiteraard heb ik een beetje overdreven, maar een mens mag toch dromen, niet waar? Als je tips hebt voor een van bovenstaande producten mag je ze steeds doorspelen.

23 februari 2005

Ego, Fotografie

back to top