Mooie bloemen en onkruid

Zo een twee en half maanden geleden had ik zo mijn mening over het kersverse Blogium. Ik ga mijn mening hier niet herhalen, ga het maar lezen. Ik liet toen ook doorschijnen dat ik mogelijks een beetje op de tenen getrapt was omdat ik zelf een idee had en wel ja... dat ging nu niet meer. Gelukkig heb ik er een halve oplossing voor gevonden.

<!--more-->

Ik heb het bloggen ontdekt dankzij de Engelstalig design community. Het heeft dan ook even geduurd vooraleer ik doorhad dat er ook Belgische en dus Nederlandtalige bloggers bestonden. Maar toch bleef het moeilijk om voor mij goede blogs te vinden. Hieruit was dan het idee gegrooid, om in de stijl van de toen gehypete CSS gallerijen zoals The CSSVault, een gallerij site op te stellen met Vlaamse blogs. Ik zou dan wekelijks een blog of twee in the spotlight zetten met zaken die ik goed vind en zaken die ik minder goed vinde. Alles verdeeld in provincies, steden, type blogs, enz..

Een jaar geleden zou dit misschien nog iets kunnen worden. Helaas met alle recente media aandacht en alle nieuwe initiatieven ging ik wel heel snel moeten handelen om zoiets op te stellen. Kort gezegd, ik zag het niet echt meer zitten. Maar met het nieuws van een groepsblog begon mijn idee een andere vorm te krijgen. Om mijn gedachten wat in te korten, ik heb het laten integreren in het vandaag gelanceerde Struikgewas

Ik zal er wekelijks een Vlaamse weblog, zowel wat layout als inhoud betreft, onder de loep nemen. Ik weet niet of er nog mensen zijn die weblogs zullen reviewen. Blijkbaar is dit een pretentieus iets waarmee ik heel veel mensen kwaad zou kunnen krijgen. Daarom wil ik nu al even melden dat dit iets geheel subjectief is, naar mijn gevoel dus. Ik pretendeer niet dat ik het beter kan, ik heb ook mijn tekortkomingen. Maar al bij al denk ik dat ik nogal braaf zal zijn, en je moet niet alles serieus nemen (mensen die mij kennen weten dit). Als iemand zich geroepen voelt ?©?©n van mijn blogs te kraken sta op een schrijf!

Bij wijze van startschot heb ik carte blanche gekregen om Struikgewas zelf te keuren. Naast weblogs zal ik er ook wel eens een film bespreken. En wie weet schrijf ik wel eens iets anders, over die spin onder mijn bed bijvoorbeeld.

1 april 2005

Bloggen

back to top