Notities

En we blijven maar uitbreiden. Soms heb ik van die korte berichtjes, je weet wel een mededeling, een bedenking, of simpelweg iets waar ik niet een iets uitgrebreidere tekst over kan schrijven (al dan niet door tijdsgebrek). Om dit op te vangen had ik eigenlijk een soort sidebar blog willen opstellen. Deze korte notities zouden dan in een tweede kolom terecht komen. Maar ik had geen zin om hier een volledig nieuwe installatie voor op te zetten, dus het moest passen in het huidig blogsysteem. Op zo een momenten juichen we: Lang leven Wordpress plugins!

<!--more-->

De oplossing was van een categorie een soort pseudo-blog op te stellen. Dankzij volgende plugin is het mogelijk om bepaalde categori?´n te verbergen op bepaalde delen van de site. Zo kan ik nu berichtjes plaatsen in de categorie notities zonder dat deze op de hoofdpagina verschijnen. Boven in het menu staat nu ook de knop notities waarmee je naar de categorie notities kan surfen dat eigenlijk als een pseudo-blog draait.

Er is ook een nieuwsfeed voor dit pseudo-blog, maar als je al bent ingeschreven op dit blog krijg je de berichten automatisch mee. De berichten zijn ook gewoon terug te vinden in het archief. Ik ben niet onmiddelijk van plan om dergelijke drastische opsplitsing te doen. Ik wil ze gewoon weghouden van het eigenlijke blog gedeelte.

Waar ik dan weer geen rekening mee heb gehouden is dat mijn eigenste geprogrammeerde startpagina deze notities wel als laatste bericht gaat featuren. Hier moet ik dus nog een oplossing voor vinden. Probleem opgelost: geen feature meer op de startpagina.

Wie weet ga ik ooit op dezelfde manier verder bloggen in het Engels.

16 april 2005

Deze Site, Projecten

back to top