Pas op Pas-Uit

Dat webloggen een echt fenomeen geworden is en dat iedereen mee wil is voor mij nog maar eens bewezen de voorbije weken. De kranten blijven er over berichten, en nu dat het webloggen zelf minder interessant wordt, worden fenomenen als mp3 blogs en video blogs onder de loep genomen. Maar ook de kleinsten willen mee, zo verscheen er enkele weken geleden al een artikel in studentenblad Veto.

<!--more-->

Deze week kreeg kreeg ik dan de vraag of ik een interview wilde geven over mijn weblog en wat mij bezielt om dit te doen. Het zou voor Pas-Uit magazine zijn. Ik heb er vaagweg al van gehoord, maar ik kan me nu even niet herinneren of het een streekkrantje is, of een zondagsblad of zo een krantje dat je overal op straat kan meepikken. Ik heb hoe dan ook vriendelijk bedankt, er zullen er nog wel zijn uit de buurt die een ego-boost zouden willen.

Als je toch benieuwd bent naar mijn motivatie: bloggen is iets dat ik voor mezelf doe, hoewel het niet altijd zo is geweest. Door mijn archieven blaaderen heeft iets nostalgisch, en ik ben iedere keer verbaasd over hoeveel details ik nog weet van zaken waarover ik geschreven heb. Ten tweede, ik schrijf gewoon graag. Ik heb jammer genoeg niet altijd de inspiratie en de tijd om het doen, maar dit is toch een van de grote redenen.

Verder heb ik de indruk dat blogger een ongelooflijk makkelijk aanspreekpunt zijn voor eender wie. Zelf kreeg ik al een mailtje binnen van een studente die haar eindwerk maakt over bloggende studenten, zie ook Michel die een enquete kreeg toegestuurd samen met andere bloggers. Maar ook voor thema's die verder verwijderd zijn van het blog en journalistiek gebeuren blijven blogger een gemakkelijk aanspreekpunt. Ik heb alleszins al een resem uiteenlopende mails binnengekregen dankzij mijn blog.

23 april 2005

Bloggen, Leuven, Samenleving

back to top