Barcelona

Ik ben terug, eigenlijk ben ik al enkele dagen terug, maar ik was in mijn hoofd nog steeds op vakantie. Barcelona was geweldig, en ik kan met 100% zekerheid zeggen dat ik nog zal terug gaan. In totaal zijn we er maar een vijftal dagen, veel te kort om alles te zien, maar ik heb er immens van genoten, stukken beter dan mijn reis naar Itali?´.

<!--more-->

In tegenstelling tot wat ik gedaan heb voor mijn reis naar Itali?´ ben ik niet van plan om een volledig reisverslag uit te typen, je kan steeds een verslag verzinnen bij het nog te volgen foto album. Wat ik wel ga doen is een verwarrende onlogische lijst produceren:

  • De mensen zijn daar vrij paranoia, er is immens veel blauw op straat dat het op den duur vervelend werd en ik om de vijf mensen een terorrist verwachtte. Jammer genoeg ben ik hierin teleurgesteld. Het was ook te zien aan de mensen dat ze zich niet altijd veiligd voelden, nog nooit heb ik zoveel verdachte blikken naar mij toegeworpen gekregen en problemen gehad omwille van mijn foto toestel. Zo ben ik onder andere vijf minuten lang uitscholden door een opvliegend manneke, en heb ik de security van de metro op mij gekregen.
  • Spanje (Barcelona) is heel proper, veel proberder dan Itali?´. Ze besteden veel aandacht aan renovatie van hun erfgoed en aan nieuwbouw. Helaas heerst er een grote plaag van vandalisme. Verder is het ook een heel mooie stad, met indrukwekkende en fascinerende architectuur.
  • Er wordt redelijk veel gerookt.
  • Voor een kusstad te zijn heeft Barcelona opvallend weinig kust allures. Geen mensen in strandkledij, geen echte zeelucht, en zo goed als geen zeemeeuwen.
  • De mensen zijn daar geweldig, het is echt heerlijk om daar op het gemak op een pleintje te zitten gewoon wat rond te kijken.
  • Het eten is daar beter dan je zou verwachten, en je kan er overal konijn krijgen.. mmmm
  • We vonden dat we ook eens naar een stierengevecht moesten gaan en dat hebben we dan ook gedaan, indrukwekkend maar soms wel pijnlijk om te zien.
  • Dames! De kleren zijn er goedkoop! (Of toch goedkoper dan hier.)
  • Als je langs het strand loop met een telelens denken de meisjes/jonge vrouwen onmiddellijk dat je een vies manneke bent dat erotische beelden komt maken. Dames, ik kan je hierbij gerust stellen, ik zou dan niet langs het strand lopen, maar op het strand!
  • Er zijn heel wat straatmuzikanten die meestal voor een aangename sfeer zorgen. Misschien zet ik mij daar ook ooit.. Of ik kan er ook foto's verkopen op straat.

Ik denk dat ik het hierbij zal houden. Voor de foto's moet je nog even wachten. Je kan wel al op de fotoblog enkele foto's bekijken. Het volledige album komt denk ik zondag online. Ik heb ook voor de lol een wegwerptoestelleke gekocht, heb ze nog niet laten ontwikkelen. Ik ben benieuwd, maar die krijg je zeker ook te zien!

15 september 2005

Reizen

back to top