Blog versie X.1

Ik ben ondertussen de tel kwijt van hoeveel verschillende designs en concepten deze site al gehad heeft, maar goed wie houdt zoiets bij. Vanacht heb ik werk gemaakt van een nieuwe versie. Het ontwerp had ik in de zomer al gemaakt maar ik was niet helemaal overtuigd. Gisteren heb ik het ontwerp uit de oude doos gehaald,w at getweaked naar mijn smaak van nu en dan toch maar online gezwierd.

Voor de layout zelf ben ik teruggekeerd naar een typische bloglayout maar dan met 3 kolommen in plaats van 2, de kleuren heb ik behouden. Dankzij de drie kolommen heb ik ruimte gecre?´erd voor nieuwe zaken: het menu (surf's up) zelf staat nu uiterst links, daarnaast staat een 'sidebar' met mijn notities (advalvas) en mijn del.icio.us links (foreign). Het archief is verplaatst naar een eigen pagina en is dus niet meer te vinden onderaan elke pagina. De pagina met extras's is er nog steeds maar dan zonder de del.icio.us links gezien die nu in het midden staan.

Het gevolg van 3 kolommen is een beedere site, maar ik geloof graag dat de meeste mensen ondertussen wel op een grotere resolutie dan 800x600 werken. Ik heb alleszins wel geprobeerd rekening te houden met de positie an de elementen voor de mensen waarbij dit niet het geval zou zijn. Daarnaast zullen den mensen die IE gebruiken niet altijd zien wat ik wil. Gewoonlijk kan ik alle problemen oplossen maar deze keer heb ik toch 1 vuile hack moeten gebruiken. Ik heb hier enkel IE en Firefox, moesten er problemen zijn in andere browsers laat het me weten.

Verder ga ik alles - zoals steeds - nog wat tweaken, kwestie van ook aan de details te werken. Vooral de comments zou ik graag eens in een etisch verantwoorder kleedje steken, deze heb ik eigenlijk altijd een beetje verwaarloosd. Ook ga ik het Wordpress plugin database nog eens doorlopen, je weet nooit wat voor interessants er opduikt (voorstellen?). Graag had ik een live search en live archives ge?Øntegreerd zoals te zien op Binary Bonsai. Ik heb ook nog andere versies van hetzelfde (andere kleurschema), misschien dat ik deze dan ook nog beschikbaar stel met een styleswitcher (of heeft wordpress een themeswitcher?)

Nog andere voorstellen? Wat denken jullie? Jef Pober was mij voor :)

16 oktober 2005

Design, Deze Site, Projecten, redesign, sken.be

back to top