Uit het rek thuis

Er worden thuis enkele verbouwingen gedaan, en hierbij moeten de kasten leegemaakt worden en alles mooi in dozen gestoken. Ook de papa moet zijn bureau uitkuisen, hierbij wil hij een hoop boeken die hij te veel heeft weg doen. Ik was te laat om door de boeken uit de 'bibliotheek' te gaan, maar de meer business-like boeken heb ik toch even doorgenomen. Het meeste ging over de beurs en management, niet echt mijn ding. Maar heb er toch volgende, hopelijk interessante boeken uitgepikt:

  • Being Digital: over de impact van de digitale wereld op de manier waarop we communiceren, je kent het thema wel. Een boek uit 1995, dus niet echt up to date meer, maar daarom niet minder interessant.
  • Rich Dad, Poor Dad: over het omgaan met geld, en hoe je met weinig geld ook rijk kunt worden en hoe je je eventuele kinderen kunt leren omgaan met geld. Misschien leer ik er iets uit.
  • The Dilbert Principle: jawel, van de comics. In twenty-six provocative, illustrated chapters, Scott Adams reveals the secrets of management ini every company. Jeuj, stripkes :)
  • The World in 2020: Power, Culture and Prosperity - A Vision of the Future: een onderzoek naar hoe de wereld in de toekomst er zal uitzien op economisch, sociaal en politiek vlak.

Er stond ook nog een boek uit de begin jaren van internet, over wat het impact hiervan zou zijn, maar ik heb het gevoel dat ik het ondertussen wel kan inschatten.

25 november 2005

Boeken

back to top