De 7 hoofdzonden.

Omdat niet iedereen de foto's bekijkt en ik anders nie veel boeiends te vertellen heb, maar even hier de uitleg bij mijn laatste jury, de 7 hoofdzonden.

De eerste foto is wraak, appel, mes.. de krant ligt open op de financi?´n wat een verwijzing is naar gierigheid. De tweede foto is dus gierigheid, bijhouden van elke rotte cent.. Op de achtergrond hangen verschillende menu's wat een verwijzing is naar vraatzucht. De derde foto is bijgevolg vraatzucht, het eten dat letterlijk uit de kast puilt.. Op de achtergrond zie je een zetel met wat kleren, de verwijzing naar luiheid. In de vierde foto zie je vervolgens een vrij onopgeruimde zetel met een klein plekje waar alsnog kan gezeten worden, luiheid dus. Rechts onder in de hoek licht een rode BH. Dezeflde BH is terug te vinden in de vijfde foto, hij zit wel lichtjes verstopt in de handtas. Lust met andere woorden. Op de voorgrond ligt een lippenstift, verwijzing naar, jawel, ijdelheid. In de zesde foto zie je een kus op een spiegel, vrij ijdel, jezelf kussen. Op de achtergrond in de reflectie van de spiegel hangt een 'voyeuristische' foto. Vervolgens zie je in de laatste foto een verrekijker op de vensterbank. Je moet al ferm jaloers zijn op je buurman als je hele dagen zit te gleuren. De niet zo subtiel gelegde mes is dan weer een verwijzing naar wraak waarmee de cyclus rond is.

Ik weet het, een beetje ver gezocht soms, en niet altijd even goed zichtbaar. Maar dat ligt, als je het mij vraagt eerder aan het formaat. De foto's zijn gemaakt voor een afdruk met langste zijde 40 cm. Ze komen dan ook meteen veel beter tot hun recht.

Proficiat aan Perre, die ze bijna allemaal juist had (lust en ijdelheid verwisseld). En de anderen die sommigen juist hadden.

18 januari 2006

7hoofdzonden, Fotografie

back to top