Toekomstplannen

Een gezonde dosis luiheid en een druk schema hebben me even weggehouden van het net, maar zoals steeds vind ik mij weg terug. Ik ben hier ondertussen goed gesetteled in het Antwerpse en ik heb al een hoop vage plannen gebroed naar de toekomst toe. Voorlopig een helehoop 'mischien'-en en 'als'-en, maar ik kijk er toch een beetje naar uit. En te denken dat ik vroeger nooit verder dan een uur op voorhand plande.

Wat ik altijd heb willen doen is naar het buitenland gaan, eerst onder de vorm van Erasmus of iets dergelijks en vervolgens in een iets definitiever vorm. Mijn aanvraag voor het eerste is binnen, alleen zal het geen Erasmus zijn maar een UOS beurs, als in Universitaire Ontwikkelingssamenwerking. Iedereen lijkt er mee te lachen; "Da kunt gij niet.", maar ik zou dus graag richting Zuid-Amerika trekken om daar mijn steentje bij te dragen. Maar goed, eerst moet mijn aanvraag goedgekeurd worden.

Het fijne hiervan is een heuse ervaring, het nadeel is dat mijn stage zou wegvallen. Dus om dit op te vangen zou k graag deze zomer een stage lopen. Opnieuw liefst in het buitenland. Ik heb al wat rondgesurft maar het is toch niet zo gemakkelijk om iets te vinden waar je niet helemaal in thuis bent. En daarnaast is het probleem van verblijven in het buitenland. Maar ik heb er vertrouwen in dat ik iets zal vinden, is het niet in het buitenland dan is het maar in Belgi?´.

Hoe alles er dan zal uitzien nadat ik afgestuurd ben zal voor later zijn. Liefst: iets vinden in het buitenland, Spanje bijvoorbeeld. Anders eerst wat in het binnenland werken om vervolgens mezelf naar het buitenland te werken. Iets waar ik de laatste tijd nogal mee in mijn hoofd zit een bed&breakfast openen in Spanje met daarnaast freelance/studio werk.

Zaols je ziet leiden alle scenarios naar het buitenland maar het blijft (voorlopig) bij dromen en twijfels. Ach we zien wel.

back to top