Belgacom TV

E?©n van de zaken dat ik met mijn verhuis in orde heb moeten maken was internet en tv. Omdat hier nog geen kabel lag, en het me evenveel zou kosten om deze te laten leggen als een jaar Belgacom TV ben ik maar voor het laatste gegaan. Hieraan gekoppeld ben je zowat verplicht om ook ADSL te nemen (waar ik overigens tevreden van ben). Belgacom TV daarentegen heeft tch wel zijn minpunten. Niet dat ik achteraf gezien toch de meerkost voor kabel zou gemaakt hebben, zeker niet gezien ik hier niet langer dan een jaar zal zitten.

Belgacom TV dus. Ik begin toch wel VT4 en VijfTV te missen. Toen ik mijn aanvraag deed stonden beide zenders nog in het aanbod, hoewel - bleek achteraf - hun signalen al een tijdje afgebroken waren. Tot zover The Simpsons tijdens het eten en de varianten van CSI. Ook BBC is wel een gemis, voor de occasionele film dat ze draaien wel te verstaan. Langs de andere kant hebben ze wel een ruime assortiment aan wetenschaps en kennis kanalen, waar ik nu het meeste naar kijk. Op de andere Vlaamse zenders is er maar weinig dat mij echt kan boeien, zelfs al is het maar om aan te staan op de achtergrond.

De software zelf is vrij eenvoudig om mee te werken, alles wijst zijn eigen wel uit. Maar ik moet geregeld een reset doen omdat de software niet meer optimaal werkt of er is iets fout gelopen met de automatische update. Maar er zitten wel een aantal handige zaken op - zoals de gepersonaliseerde zenderlijst, info met wat er bezig is en wa tkomt (hoewel dat Kanaal 2 steeds te laat loopt) en herinnering - waar ik al niet meer zonder zou kunnen. Waar ik verder op zit te wachten is de PVR zodat ik eindelijk zaken kan opnemen.

Maar waar ik het eigenlijk over wou hebben is de 20 euro die we deze maand cadeau krijgen om op te doen in het 'Op Anvraag' aanbod. Gratis films! Ik heb uiteraard onmiddellijk het volledige catalogus doorlopen en ik moet zeggen er zitten een aantal goede titels tussen. Vooral van de oudere films, en maar voor 2 euro per film. Goedkoper dan in de videotheek. De nieuwere films daarentegen zijn iets duurder (3.5 tot 4.5 euro afhangende van de lengte - ogeveer hetzelfde als in de videotheek). Helaas in de kwaliteit van de huurfilms toch niet dat. Op het beeldkwaliteit op zich heb ik niets aan te merken, maar het beeld zelf is uitgerokken en het geluid is niet helemaal gesynchroniseerd. Twee zaken waar ik absoluut niet tegen kan.

Het is duidelijk dat Belgacom TV nog in zeer kleine kinderschoenen staat. Maar buiten het ontbreken van The Simpsons en CSI heb ik er niet zoveel last van. Ik hecht dan ook meer belang aan mijn internet verbinding (oh, wat mis ik mijn 40 gig download van Chello in Leuven).

back to top