Media Morgen

Wat een stomme slechte vragenlijst. Behoorlijk VRT-centrisch en antwoorden die je geregeld in een bepaalde richting duwen.

"Waarom kijk je naar reality programma's?" veronderstelt dat iedereen die naar tv kijkt ook naar reality kijkt. De antwoord mogelijkheden erkennen dit alleen maar. Wat is er gebeurt met "Ik kijk niet naar reality" of "Ik zap weg van reality"...

"Een TV- of radioprogramma heeft jou al wel eens op gang getrokken om". Opnieuw zo een veronderstelling dat iedereen be?Ønvloed wordt door media. Ik persoonlijk kan me niet herinneren dat ik ooit iets gedaan heb omwille van een programma, maar ik moet iets aanduiden.

"Het is vrijdagavond en er is een dansprogramma op TV. Wat doe je?" Ik zap weg. Maar dat staat er niet tussen. Wat ik wel kan doen volgens de mannen van VRT is naar een interessante documentaire zappen. Maar iets anders, oh nee. En als ik liever met mijn vrienden op caf?© zat dan had ik vast al iets gepland en zou ik niet tv zitten kijken.

"Bij belangrijk nieuws vertrouw je het meest op" geen van bovenstaande, maar goed.

"Welke soort reality-TV zie je het liefst?" geen van bovenstaande. Als ik dan toch naar reality kijk dan liefst van het informatieve soort, dat je voornamelijk op Discovery of iets dergelijks te zien krijgt. Maar ik heb nog nooit gekeken naar een van de programma's die ze daar aanhalen.

"Hoe wil jij de Ronde van Frankrijk beleven?" Sport interesseert me niet, ik kijk daar niet naar!! En toch moet ik een antwoord geven over hoe ik daar naar kijk.

"Je praat met je collega’s over televisie of radioprogramma's" Definieer die 'af en toe', uit de volgorde van de antwoorden leid ik af, minder dan elke dag, maar meer dan 1 keer per week (hier de maandagmorgen). Maar nu vind ik van mezelf dat ik maar af en toe praat over tv, zijnde minder dan 1 keer per week. Een andere interpretatie dan jullie neem ik aan. Hoe moet ik hier dan op antwoorden?

Enfin ja, ik kan zo nog even doorgaan.

Het resultaat: Uit de test blijkt dat je vooral op zoek bent naar Prikkels & Avontuur, maar ook naar Dromen & Ontspanning.

Prikkels & Avontuur: "Je bent iemand die graag plezier maakt samen met anderen. Je uitleven is je way of life: je kan gewoon niet zonder. Uitgaan in het weekend is het hoogtepunt van de week, je klaarmaken een heel ritueel." Euhm, niet echt, helemaal niet eigenlijk. Idem voor zowat de rest van de omschrijving. Maar blijkbaar gaat het maar om 16 % van mijn beleving.

Het Dromen & Ontapnning lijkt beter aan te sluiten, voor maar 30%. De rest zit blijkbaar verspreidt over de andere categori?´n..

back to top