Stijn - KDG: 2 - 0

Het jaar zit er op. Maandag ben ik mijn resultaten gaan ophalen. Mijn totaal cijfer klonk wat lager dan verwacht, geslaagd daar niet van, maar uiteindelijk had ik toch enkel maar interesse in het cijfer voor mijn fotowerk. Was dat een teleurstelling. Van een 12 - vorig semester - naar een 10. Blijkbaar was het niet zo goed dit semester. Een beetje rondkijken bij anderen, ook allemaal een 10, op twee of drie mensen na. Om maar te zwijgen van zij die er niet door zijn geraakt. Ik wist dat de jury een beetje een slagveld was, maar ik had het niet zo erg ingeschat.

Toch jammer dat er een aantal niet zijn geraakt. Zoals wel vaker gebeurd gaat het om mensen waarvan je het niet helemaal verwacht had. En omgekeerd zijn er ook mensen geslaagd waar je toch je twijfels bij hebt. Maar goed. Ik ben de jury niet.

Heb ik veel bijgeleerd? Niet echt eigenlijk. Naast het werken met een TC niets eigenlijk, ja, en nog wat zelfstudie (photoshop, flitsen, enz..) .Maar ik ga hier niet met de vinger wijzen. Ik weet van mezelf dat ik niet genoeg tijd heb gestoken in mijn. Langs de andere kant was het wel een enorm verschil met vorig jaar, waar ze je hand bijna vasthielden. Dit jaar draaide volledig op zelfstandigheid. Als je echt hulp nodig had kon je het wel vragen. Toch veel mensen die moeite hebben met wat meer zelfstandigheid: 'zo een slechte begeleiding'. Mja. Het was eerder een klant - student relatie dan docent - student.

Het gevolg is dat ik wel wat geëxperimenteerd heb met ideeën en technieken, het was ook moeilijk in te schatten wat ze wouden. Dit leverde dan weer een zeer subjectieve en wispelturige beoordeling op. Het heeft me in mijn tweede semester wel wat punten gekost. Ik wist dat ik een degelijk eindwerk nodig had want ik stond serieus in het negatief. Dus ik denk wel dat mijn eindwerk het een en ander goed heeft gemaakt. Maar blijkbaar niet genoeg om mijn 12 te behouden. Jammer.

Benieuwd hoe het volgend jaar zal lopen. Met het vernieuwd lessenpakket moeten we nu modules kiezen die we willen volgen. Voor de komende tweede jaars zijn dat er 4 en voor ons, de laatste jaars 2 gezien onze tweede semester besteeds wordt aan stage en eindwerk. Vind het wel jammer dat ik een aantal modules moet missen, want er zijn wel enkele richtingen die ik graag wat meer wil uitdiepen, maar het zal dus zelfstudie worden.

De modules:

  • Publiciteit
  • Food
  • Sociale
  • Mode
  • Portret
  • Pers
  • Architectuur

Wat me wel opvalt is dat er veel meer omkaderings werk bij zit. Nu kregen we gewoon een lijst waar zo een beetje vanalles opstond. Maar met de modules moet je je echt verdiepen in hetgeen je wil doen, je leert met andere woorden veel beter hetgeen je wil doen. Enfin ja, dat zijn zorgen voor september.

28 juni 2006

Ego, Fotografie, kdg, school, sken, studeren

back to top