“Crocodile Hunter” Steve Irwin Geveld

Steve Irwin & slang

Geen idee hoe gekend de man is in België, maar ik ga er van uit "weinig gekend". Ik had er anders wellicht al tien verschillende berichten over gelezen. Steve Irwin werd beroemd als The Crocodile Hunter. Hij maakte er een sport van om krokodillen uit te dagen en te vangen. Hij pompte ook enorm veel energie en geld in natuur behoud. Over het algemeen staat hij gekend als een reptielen expert. De man was extreem in zijn doen en nam de grootste risico's. Een respectabele man zeg maar.

Ironisch genoeg is de man geveld, op 44 jarige leeftijd, door een relatief schadeloze Stingray (pijlstaartrog in het Nederlands) tijdens een duiksessie voor een nieuwe reeks. Hoewel de steken giftig zijn zouden ze niet dodelijk zijn. Helaas werd Steve Irwin nauw bij het hart getroffen en was hij vrijwel onmiddellijk bewusteloos met fatale gevolgen.

Ik kijk wel eens graag naar zijn shows, ondanks het feit dat hij soms wat overenthausiast is. Het is geweldig om te zien hoe de man afstap op een giftige slang met een zonnebril, enkel maar om zijn ogen te beschermen, om vervolgens zijn gezicht elke vijf minuten af te spoelen met water omdat hij weer vol hing met gif. En het is ook wel interessant.

Hij presenteert/presenteerde ook een programma ook een programma op Animal Planet over 'New Breed Vets'. Mensen die tot het uiterste gaan in de dierengeneeskunde en die voor de meest extreme en vaak ook exotische situaties komen te staan. Een pin in een gebroken been van een kikker steken, over micro-operaties gesrpoken. Acupunctuur uitvoeren op een olifant. Een tijger een nieuwe, uit titanium gemaakte, hoektand aansmeren. Straffe toeren allemaal.

6 september 2006

dieren, dood, Media, natuur, respect, rip

back to top