Uitnodiging

Via via heb ik een plaatsje kunnen bemachtigen op de guestlist van een HR bedrijf voor de première van Windkracht 10: Koksijde Rescue. De première vond gisteren plaats in de Metropolis Antwerpen.

Op de initiële uitnodiging stond dat we verwacht werden om 19.30u, de film zou starten om 20u. Nadat we ons aangemeld hadden kregen we een nieuwe brief in de handen gestopt, hierop stond dat de film om 20.20 zou starten. 20 minuten extra, dat kan ik nog wel aan, zeker met een drankje.

Drankjes waren er helaas niet, na de film, tijdens de receptie. Dus zijn we al maar naar binnen gegaan, we waren er ten slotte al van 19.30 en de deuren waren toch al open. De zaal was al zeker voor de helft gevuld en even later, tegen 20u, was denk ik zowat iedereen aanwezig. Logisch ook want de film ging aanvankelijk starten om 20u.

Samen met de zaal hebben we geduldig gewacht tot de film zou starten. Maar toen er tegen half acht nog geen beweging was te zien begonnen de mensen al wat onrustig te worden. De baas van het HR bedrijf bleef rustig zitten vooraan met achter haar een zaal gevuld met (potentiele) klanten.

Tegen kwart voor negen gingen de spotjes aan en kwam die van de VRT, geen idee meer hoe ze noemt, de film aankondigen. Nú wou de baas ook even het woord. In plaats van zich te verontschuldigen waarom het zo lang duurde deed ze aan nog wat promotie praat. En probeerde ze haar bedrijf te vergelijken met een hoop vanzelfsprekende clichés en het fictieve team van Windkracht 10.

Mij niet gelaten, maar je nodigt mensen - klanten - uit tegen acht uur om ze vervolgens bijna een uur te laten wachten op een film. Als je weet dat het langer gaat duren, of je begint te merken dat het uitloopt dan kan je toch wel even de mensen toespreken. Ze was zelfs nog op haar tenen getrapt dat ze maar een minuutje kreeg om even iets te zeggen voor de film begon. Daar ging haar presentatie.

De film zelf was OK. Het is een film voor het grote publiek en ik denk wel dat het succes zal hebben. Persoonlijk vond ik het nogal voorspelbaar. Mooie fotografie wel. Als je een iets meer gefundeerde mening wil kan je terecht op deel twee.

11 oktober 2006

arinso, Film, imago, Vrije Tijd

back to top