Firefox zuigt

Aaarg, ik ben het kotsbeu! Firefox is al een hele tijd mijn voorkeur als het op browsers aankomt. Met mijn overstap naar Mac heb ik er zelfs niet aan getwijfled om Safari of andere uit te testen en heb ik het gehouden op Firefox, maar mijn geduld is op.

Firefox is traag in alles, het opstarten, het laden van pagina's en met een aantal tabs open is het soms echt niet te doen. Het ding is ook enorm onstabiel. Gecrasht heeft hij nog niet gedaan maar ik zit vaak een minuutje naar de regenboogbol te staren. Met het hele web 2.0 gebeuren is het alleen maar erger geworden, al die javascript en ajax en het laden van minipagina's kan Firefox niet aan. Of het blijft even hangen of ik krijg een handvol errors.

Dan is er nog het puntje flash en filmpjes. Traag, haperen, niet normaal. Als er een tab of venster openstaat waar flash gebruikt wordt op de pagina kan ik nergens meer iets intypen, geen formulieren, geen url's (adresbalk), geen zoektermen in de quicksearch, niets niets niets. De tabs en/of vensters met flash sluiten helpt, maar niet altijd, meestal moet ik Firefox opnieuw opstarten. Ergerlijk en enorm onproductief.

Heb ik al gezegd dat het boeltje traag en onstabiel is?

De enigste reden dat ik steeds terug grijp naar Firefox is de flexibiliteit, ik heb tijd gestoken in het zoeken van de juiste plugins om er voor te zorgen dat het werkt zoals ik het wil. Maar zoals ik al zei, mijn geduld is op, Safari is nu mijn default browser en Firefox zal ik wel openen als het echt nodig is. Ik zal wel leren werken zonder het gemak van sommige extensies.

Gefrustreed.

En ja ik ben mij er van bewust dat het ook aan een extentie kan liggen, maar dat neemt niet weg dat Firefox ook zonder extenties trager en onstabieler is en dat het de kleuren van foto's verkeerd weergeeft en dat tekst er veel lelijker uitziet en en en...

21 december 2006

browser, ergeren, firefox, internet, safari, Software, Web

back to top