40 antwoorden

Ik heb de voorbije dagen wat vakantie genomen. Je mag dit letterlijk opvatten, ik heb mijn dagen gevuld met film kijken en lezen, en af en toe eens naar buiten te gaan. Ondertussen is het geweten wat beginnen knagen want uiteindelijk heb ik nog wel wat te doen voor dit en dit.

Maar eerst nog eentje om het jaar mee af te sluiten. Ik deed het vorig jaar en het jaar daarvoor ook. Een lijst van 40 vragen beantwoorden. Ik heb ze opnieuw alle 40 voor mijn neus. Net zoals vorig jaar ga ik de vragen met weinig relevantie tot mijn 2006 overslaan.

Als je niets te doen hebt kan je gaan vergelijken met de voorbije jaren.

<!--more-->

1. Wat heb je in 2006 gedaan dat je voordien nooit gedaan hebt?

Ik heb een poging ondernomen de dodentocht uit te wandelen, zonder succes. Misschien dat ik het volgend jaar opnieuw probeer, als ik in het land ben en/of nog geen werk heb tegen dan.

Belangrijker was het verhuizen naar Antwerpen en het plannen van een grote reis, maar dat zal voor mijn lijstje van 2007 zijn. Verder kan ik niet meteen iets bedenken.

2. Heb je je gehouden aan je voornemens, en ga je er nieuwe maken?

Ik ga mezelf even citeren uit mijn lijst van vorig jaar:

Ik doe hier gewoonlijk niet aan mee, maar dit jaar heb ik maar 1 (of 2) voornemen(s). Alles wat professioneler aanpakken (en er voor zorgen dat ik het jaar er op naar het buitenland kan).

Dat professioneler aanpakken kan beter, maar we gaan de goede toer op. Dat 'het jaar er op naar het buitenland', zijnde in 2007 lijkt mij gelukt te zijn. Goed zo, keep it simple en je komt er wel. Voor dit jaar doen we er een 'zo veel mogelijk werk zoeken en aannemen na de studies zodat we snel vinden wat we willen doen' bij. Oh, en ik wil deel twee uitbreiden en een nieuw project uit de grond stampen. Ideeën, een vloek en een zegen.

4. Is een dierbare gestorven?

Een dierbare niet echt, maar ik heb wel ontdekt dat enkele kennissen (waaronder een voormalige klasgenot) vroegtijdig zijn heengegaan.

5. Welke landen heb je bezocht?

Geen enkel dit jaar, denk ik. Ik zou het me wel herinneren, nee? Oh nee, wacht. Ik ben naar Istanbul geweest (foto's). Oh, en ik ben ook gaan skiën, denk ik. Mijn geheugen lijkt een zeef.

6. Wat zou je in 2007 graag hebben dat je niet had in 2006?

Vorig jaar een degelijke groot hoek, dit jaar een degelijke standaard zoom maar vooral een studio licht set, zo eentje van Multiblitz. Geld, iemand? Ik ga een gokje doen naar volgend jaar toe: een mooie studio ruimte.

7. Welke dagen zullen je voor altijd bijblijven?

De dag dat we klassikaal gerebelleerd hebben tegen een nieuw beoordelingssysteem.. :P Geen idee, ik kan mij precies niet veel herinneren van voor september.

8. Wat was jou grootste verwezenlijking dit jaar?

Euhm, euhm, ik heb een reis naar het buitenland georganiseerd voor mijn eindwerk. Klinkt niet slecht vind ik. Misschien is mijn grootste verwezenlijking wel dat ik steeds meer ik mezelf begin te geloven. Ik ben nog altijd zelden tevreden met wat ik doe/gedaan heb maar het is verbeterd.

9. Wat was jou grootste faling?

Misschien had ik iets meer moeite kunnen doen voor mijn laatste jury, die rond portret. Maar ik had er eerlijk gezegd niet veel zin in, schoolmoe enzo. Nu ondanks de plotse strenge beoordeling vallen mijn punten goed mee.

Mijn persoonlijke faling is dat ik bewust niet op vakantie ben gegaan deze zomer om wat aan eigen dingen te kunnen doen, hier is uiteindelijk maar weinig van in huis gekomen.

11. Wat is het beste dat je gekocht hebt?

Extra ram geheugen voor mijn Powerbook.

12. Wie zijn gedrag was lovenswaardig?

Ik denk dat ik ons 'nieuw' (sinds 2005-2006) departementshoofd ga nomineren. Hij heeft zowel dit acadmiejaar als vorig academiejaar altijd goed geluisterd naar ons, de studenten, en eventuele problemen/veranderingen op een eerlijke manier aangepakt. Ik heb nog nooit iemand gekend die zo luistert naar zijn studenten (en met veel zaken ook rekening houdt).

13. Van wie zijn gedrag werd je gedegouteerd/depressief?

Ik ga hier niet één iemand aanduiden, maar ik denk wel dat iedereen het met me eens zal zijn als ik onverdraagzaamheid, blinde haat en onwetendheid (en niet willen weten) nomineer als vieze houdingen.

14. Aan wat heb je het meeste van je geld besteed?

Film lijkt hier een constante te zijn. En fotomateriaal/prints hoewel mijn ouders hier (in schoolverband) toch veel van terug betalen.

15. Waar was je heel, heel, heel enthousiast over?

Ik lijk geen enthousiasme in mij te hebben. Hoewel kerst toch altijd plezant is, cadeautjes, cadeautjes, cadeautjes...

16. Welke liedjes zullen je steeds aan 2006 doen denken?

Regina Spektor zal voor mij altijd 2006 oproepen. Ze is mijn revelatie van het jaar. Voor Fidelity, Hotel Song en On the Radio vind ik best wel tof. ik zou ze aanraden, maar niet iedereen lijkt het me er over eens te zijn. Hoewel These Days van Nico ook wel mooi is, maar ik denk dat dat 2005 was voor mij.

17. In vergelijking met deze tijd vorig jaar ben je..

gelukkiger of droeviger? ongeveer hetzelfde, misschien iets minder gelukkig.
dunner of dikker? moeilijk te zeggen
armer of rijker? rijker, jeuj!

18. Wat had je liever meer gedaan?

Hetzelfde, hoewel ik het meeste al meer gedaan heb ( behalve sporten, dat is verminderd) wil ik nog meer foto’s nemen, lezen, muziek luisteren, foto’s bewerken/afdrukken, theater, tentoonstellingen, films kijken, sporten, ….

19. Wat had je liever minder gedaan?

Minder tijd verliezen.

24. Wat was uw favoriete tv programma?

Lost heeft enorm afgedaan. Prisonbreak heeft me niet echt kunnen boeien. Ik ben nog steeds fan van de Stargate franchise maar dit jaar was ik toch steeds ongeduldig voor de nieuwe Heroes. Fe-no-me-naal!

25. Haat je nu iemand die je vorig jaar niet haatte?

Haat is zo sterk, maar ik moet eerlijk bekennen dat er mensen zijn die ik nu minder tof vind dan vorig jaar, omgekeerd ook natuurlijk.

26. Wat was het beste boek dat je gelezen hebt?

Ik weet niet meer wat ik gelezen heb, het laatste was High Fidelity van Nick Hornby, maar daar wist ik op voorhand van dat het goed ging zijn. Nu ben ik bezig in Lifeguard van James Patterson en Andrew Gross. Over een paar dagen een volledige lijst van wat ik dit jaar gelezen heb.

28. Wat wou je graag en heb je gekregen?

Een grote groothoek lens (12-24), nu nog iets om het gat tussen 24 en 50 op te vullen. Oh en een polaroid toestel.. speelgoed. Volgend jaar vraag/koop ik een scanner dan kan ik de polaroids online zetten.

29. Wat wou je en heb je niet gekregen?

De Nikon D200, maar ik ga hem misschien deze week gaan halen...

30. Wat was je favoriete film van het jaar?

Dit wordt wellicht Babel, maar ik moet eerst nog Little Miss Sunshine gaan zien. Een top 10 volgt later nog.

35. Voor welke celebrity had je de grootste zwak?

Scarlett Johansson, Autumn Reeser en Sophia Bush. Masi Oka als de sublieme Hiro Nakamura in de serie Heroes.

37. Wie heb je gemist?

Een goede buur/huisgenoot.

39. Vertel ons een levensles dat je geleerd hebt in 2006.

Praten helpt.

40. Citeer een liedjestekst die je jaar beschrijft.

Please don't confront me with my failures, I had not forgotten them. These Days van Nico.

31 december 2006

40vragen, Ego, ik, lijstjes

back to top