Thuiszorg en boksen

Het was me een bewogen week. De laatste lesweek, vanaf dinsdag enkele examens en dan mijn laatste jury. Daarna hup naar India, foto's maken, foto's selecteren en afstuderen. Het lijkt wel gisteren dat ik pas begonnen ben.

Ik had al genoeg foto's voor mijn drie reportages (sport, cultuur, vrij) maar het kan natuurlijk altijd beter en interessanter. Daarom heb ik gisteren nog twee reeksen gemaakt.

Van 's morgens tot een stuk in de namiddag heb ik iemand die aan thuiszorg doet gevolgd. Dat heeft tot mijn verbazing heel wat interessante beelden opgeleverd. Wat ik al dan niet online kan/mag zetten moet ik nog bekijken.

Ik was ook een beetje verrast dat iedereen zo goed meewerkte. Het was niet altijd evident om aan de oude mensen uit te leggen waarom ik foto's wou maken van hen. Opvallend ook hoe niemand (van de dames) zich nog fotogeniek voelt. "Vroeger misschien meneer, als ik wat jonger was, dan was ik een schoon meiske. Maar wie wil er nu foto's van een oude wrak als ik."

Het heerlijkste aan de hele rit zijn de plaatsen waar je binnenkomt. Er zijn heel wat mensen die vroeger duidelijk modern geleefd hebben maar sinds de jaren 60/70 niets vernieuwd hebben. Olijfgroene keukenkasten, witte tegels met oranje ornamenten, designmeubelen van 'toen', enz. Zelfs de stofzuiger ziet er vintage uit. Anderen ging zelfs nog verder terug in de tijd. Zeer boeiend allemaal, zeker als je van vintage en kitsch houdt.

Met de nieuwe D200 + grip werken was zeer plezant, maar dat is voer voor een andere keer. Wat wel meteen duidelijk werd is dat mijn kaartje van 2gb enorm snel volt staat op zo een reportage. Zelfs met mijn extra 2 kaartjes van 1gb had ik niet genoeg. In totaal heb ik net geen 5gb volgeschoten, goed voor een 300+ foto's.

Toen ik terug in Antwerpen was heb ik mij snel richting Media Markt begeven om een extra kaartje van 2gb bij te kopen. Ik wou liever eentje van 4gb maar die zijn best duur.

Snel iets eten, de auto in en richting Beveren. Op 19.30 begon de training in de Beversing Boxing Club en ik wou graag op tijd zijn. Het is best eens iets anders, zo boksen. De trainingen zelf zien er best plezant en stressverlossend uit, het vechten in de ring is een ander verhaal. Ik heb er daar een paar een ferme slag in het gezicht zien krijgen. Over de foto's zelf heb ik mijn twijfels.

Het was een lange dag. 's Avonds met een pak friet de zetel in en dan ingedommeld tijdens de film op VT4, of was het Kanaal 2. Morgen opnieuw zo een lange dag tegemoet.

back to top