Volzet

Zij die nog twijfelden of ze al dan niet fotografie zouden willen studeren aan de Karel de Grote Hogeschool (de professionele bachelor wel te verstaan) zoeken beter andere opties. Naar verluidt zijn alle 70 (of 80) plaatsen bezet. Sinds Pasen al. Inclusief wachtlijst.

Ik weet nog dat ik, drie jaar geleden, een weekje voor de start van het academie jaar mij heb ingeschreven. In totaal waren met ongeveer 40 60 denk ik. Het jaar erna was er al een enorme groei en die is blijkbaar niet verminderd. Het probleem is dat er gewoon geen ruimte is om al die studenten in de studio en dergelijke te steken.

De digitale revolutie heeft een fototoestel in ieder zijn handen gestoken. De reden dat onze richting (wel niet lang meer de mijne) zo een succes heeft ligt ongetwijfeld aan twee zaken. Het gaat om een volledig digitale richting. Analoge fotografie, zelf ontwikkelen en afdrukken in de doka wordt niet meer gedaan. Jammer want je leert er ten minstens kritisch door kijken. Ten tweede wordt er geen selectie gemaakt bij de inschrijving. Dus ook voor mensen die niet weten wat doen maar 'we maken wel graag foto's, dus dat lukt wel'. Ach ja, ik maak er mij niet druk in.

Verder heb ik opgevangen dat alle eerste jaars geslaagd zouden zijn. Dat wordt dan een tweede jaar van 57 studenten. Over de huidige tweede jaars weet ik niets. Enkel dat ze beter zijn dan derde jaars. Mijn jaar, de bijna afgestudeerden, weet u wel. Waar overigens naar verluidt maar 4 van de 22 er niet zouden door zijn.

Het wordt druk op de markt.

23 juni 2007

Fotografie, kdg, school

back to top