Brand en zo

De reden dat het hier zo stil is de laatste tijd ligt aan de vakantie. Niets wereldschokkends. Sinds begin deze maand vertoef ik in het zuiden van Frankrijk. Meer bepaald in Manedelieu-la-Napoule. Het slechte weer in België voorspelt dat ik hier nog wel even zal zijn, hier stopt de zon niet met schijnen. En uiteindelijk heb ik hier alles wat ik thuis ook heb.

Het was wel even stressen de eerste avond, tweede eigenlijk als je de avond van aankomst mee telt. Het mooi zicht op zee van op het balkon werd al een tijdje belemmerd door donkere wolken. Ook in de lucht was er veel beweging. Ik vond het nogal sterk op rookwolken lijken en toen bleek dat de vliegtuigen van 'Sécurité Civile' waren begon er vanbinnen vanalles in beweging te komen.

Even over het balkon hangen en om de hoek kijken gaf weinig duidelijkheid over wat er precies aan de hand was. Dan maar langs voor naar buiten waar dit het eerste is wat we zagen:

Brand vanuit onze voordeur gezien

Je kon enkele dagen terug al een foto zien op de fotoblog. Nu staan er nog wat extra in een flickr set.

Angstaanjagend hoe snel zoiets gaat. Naar verluidt is er een auto in brand gevlogen en door turbulente winden konden ze het nauwelijks bijhouden. De brandweer was nog even bij ons komen staan om de situatie in te schatten. We werden gerust gesteld dat we niet in gevaar waren, hoewel niemand op dat moment er echt gerust in was. Nog geen uur later loeiden de sirenes van de gendarmerie door de straten, we werden geëvacueerd. Om 3 uur 's nachts mochten we dan toch naar huis.

Uiteindelijk is alles toch in orde gekomen en ik heb me laten vertellen dat er in de andere gebieden niet al te veel materiële schade was. Maar toch. Zoiets maak je liever niet mee naa je eerste dag op vakantie.

Achteraf gezien heb ik er wel spijt van dat ik niet wat foto's gemaakt heb tijdens de evacuatie en in het opvangcentrum. Mijn gemoed liet het toen niet toe wat ik nu wel jammer vind.

back to top