Smakelijk

Morgen begint de 2e Week van de Smaak. De mensen van de bibliotheek in Mechelen hebben me gevraagd om tijdens deze periode hun ruimte wat in te kleden met foto's uit India. Een tentoonstelling als je wil.

In de inkomhal hangt een reeksje van vijf gemaakt op een bazaar. In de leeszaal - waar ook boeken rond eten zullen tentoongesteld worden - hangen enkele losse beelden.

Toen ik enkele weken terug gaan kijken was naar de beschikbare ruimte hingen alle muren van boven tot onder vol. Veel te druk.

Vandaag, zonder al die kaders, leek alles plots zo groot. Mijn foto's vielen dan ook een beetje kleiner uit dan ik in gedachten had. Op de foto hierboven lijken ze nóg kleiner.

Ik had er graag zo hele grote beelden gehangen - de reeks van 5 toch - maar ik heb er momenteel het budget nog niet voor. Ik heb er alleszins weer wat uit geleerd.

De foto's zijn te bezichtigen tijdens de normale openingsuren van de hoofdbibliotheek in Mechelen tot eind November. Mensen die een uitgebreide tentoonstelling verwachten zal ik moeten teleurstellen.

back to top