A B C

Ik probeer al de heel de avond een alfabetische lijst te produceren. Ik ben een site aan het maken in Drupal en ik zit met een reeks artikelen die ik alfabetisch op letter wil tonen.

Als iemand surft naar url/artiekelen/a dan moet die een lijst krijgen met de artikelen waarvan de titels met een A starten. Ga je naar url/artikelen/b een lijst met titels die met een B starten. Enz...

Ik gebruik hiervoor de module views. Hiermee kan ik op zeer eenvoudige wijze met argumenten de inhoud zoals hierboven beschreven opbreken in subpagina's.

Maar sommige titels starten met een cijfer. Per cijfer nog eens een aparte pagina dus. Ik wil dit niet. Ik wil alle cijfers onder 1 noemer. url/artikelen/0-9 bv. Maar blijkbaar kan ik niet meer dan 1 argument meegeven. Ik slaag er in om die 0-9 eruit te filteren en te herdefiniëren als een cijfer, bv 2. Maar meerdere waarden meegeven gaat niet. Het zou handig zijn om bv 0+1+2+3+4+5+6+7+8+9 te kunnen doen. Maar nee.

Ik zou natuurlijk vanalles kunnen doen met statische filters en wat nog, maar dat is extra gepruts, meer queries, meer views n de database. Alleen maar ingewikkelder voor mij dus.

Ik heb al enkele uren gezocht naar een oplossing, maar vind helemaal niets. Er bestaan wel oplossingen voor taxonomy termen en dergelijke, maar blijkbaar wil niemand filteren op titel.

Ik heb ook al geprobeerd om via argumenten mijn filters dynamisch in te stellen. Dat vraagt wat codeer, maar ik ken Drupal nog niet goed genoeg om zonder veel opzoekingswerk te weten wat ik doe. Ook dit lukt dus niet.

Ik krijg er koppijn van.

Ik verwacht niet dat iemand hier iets van begrijpt, maar ik moest even ontladen.

5 december 2007

drupal, koppijn, stress, views, Web

back to top