Saralanaya in kaart

Een jaar geleden was ik in India. Rond deze tijd zat ik in Pondicherry denk ik. Ik zou mijn boekskes er eens op moeten nazien. Laten we dit vieren met wat Google Earth kaarten. (Eigenlijk was ik mijn vakantie bestemming van deze zomer eens aan het bekijken.)

Links in beeld zien we het tehuis Saralanaya aangeduid. Bijna dagelijks ging ik te voet naar de hoofdbaan om daar de bus te nemen naar Porur. Terwijl de kinderen op school zitten is daar toch niet zo veel te doen.

Voor het gemak heb ik het vliegveld ook maar even aangeduid.

Kijk zie, iets dichter bij Saralanaya, de gele pin daar. (Je kan trouwens doorklikken naar Flickr op grotere versies te zien met notities.)

Twee rechts van het tehuis, de grote witte rechthoek, waren ze aan het bouwen toen ik daar was. Zo recent zijn de kaarten dus.

Links boven het tehuis is het St-Joseph College. Die ligt langs de weg die ik nam naar de grote baan (zo voor de bus naar Porur en Chennai). Jammer dat alle rijstvelden geoogst zijn op deze kaarten. Anders was alles mooi groen.

Links van het tehuis zie je een aarden weg. Ze waren er druk bezig aan een prestigieuze Avenue, maar blijkbaar is daar nog niet veel verander.

Links onder, in de hoek, zie je een baan naar beneden lopen. Langs die baan lag een klein winkeltje, daar ging ik mijn verse groenten en fruit halen. Oh, en eieren voor 5 cent 't stuk. Voor 10 roepies had ik er een zak bonen, wat aardappelen en een ajuin. Als je nog iets verder doorwandelde kwam je op de school van enkele van de kinderen terecht. Best niet tijdens de pauze langsgaan of je raakt er niet weg.

Tot slot nog een betere kijk op Porur. Tot mijn grote schande besef ik net dat ik daar geen foto's van heb. Ik durfde mij toestel niet altijd meenemen op de bus, zeker niet op de drukke momenten. En ik ging naar Porur om 'errands' te doen dus leek het mij ook niet nodig.

Op de kaart is de grote rotonde van Porur aangeduid. Bijna al het verkeer passeert langs hier. Rechts en naar boven naar de verschillende delen in Chennai, links naar de grote steden in het noorden.

Tegen de bovenkant was de internetshop waar ik altijd naartoe ging. Links en rechts van het kruispunt zijn verscheidene winkels en stalletjes. Er is ook een grote overdekte bazaar. Maar je bekijkt beest eens de flickr pagina om de notities door te nemen.

back to top