Standpunten bis

Voorbije dinsdag heb ik, op vraag van het CvB, een presentatie gegeven in Zoersel over mijn fotowerk. Ik heb uiteindelijk toch mijn eindwerk meegenomen en de laptop met een hoop ander werk.

Ik was gepland om als tweede op te treden, maar de eerste spreker had afgebeld. De derde spreker stond in de file. Ik mocht dus de spits afbijten.

Aan de hand van mijn twee reportages, de tandarts en Saralanaya, heb ik uitgelegd waar ik op let als ik foto's maak en wat voor mij belangrijk is in een foto en meer specifiek bij het maken van reportages.

Het was niet de bedoeling om in te gaan op technische zaken, maar die vragen komen toch naar voor. Dus heb ik ook nog wat uitleg gegeven over hoe ik ter plaatste te werk ga en hoe ik achteraf aan de computer mijn ding doe. Maar zonder al te diep in te gaan op de details.

Omdat er wat tijd over was heb ik op aanvraag wat gebabbeld over concertfotografie. Tips en trucks, weet je wel. En om af te ronden ging het nog even over mijn opleiding en mijn vorming als fotograaf.

Het is wel plezant om iemand anders positieve dingen te horen vertellen over je werk aan een volle zaal. Nog plezanter is als de mensen achteraf komen vertellen dat ze je werk goed vinden en dat de presentatie geapprecieerd werd.

Totaal tegenovergesteld aan mezelf was het werk van Marc Coene, die bewust kiest om wat onscherpere grijze beelden te maken. Iets dat gemakkelijk tot discussie leidt gezien de technische tekortkomingen, zeker in een tijd waar alles veel contrast heeft. Maar kunst moet je op een andere manier benaderen. Ik vond dat er wel wat tussen zat, maar ik zou op een groter formaat werken denk ik.

Zodra ik er de tijd voor heb zal ik hier eens herhalen wat ik daar verteld heb. Ik heb hier nog vanalles klaarstaan van how-to's en tips en algemene bedenkingen waar ik eens iets over wil schrijven, maar ik maak er eigenlijk de tijd niet voor.

back to top