Verspreid Firefox

Wolf schrijft op zijn blog hoe geweldig hij het vindt dat Firefox het steeds beter doet. Alsmaar meer mensen gebruiken Firefox als webbrowser in plaats van IE.

Hij haalt er ook even zijn statistieken bij. Meer dan de helft van zijn bezoekers gebruiken Firefox en van hetgeen dat overschiet gebruik net iets meer dan de helft een andere webbrowser dan IE. Goed nieuws.

Jammer genoeg is dit maar één geval. Ik zou enorm graag stoppen met het ondersteunen van oudere versies van IE (ik spreek hier over alles wat voor de huidige versie 7 ooit gemaakt is). Laat ik ook even mijn statistieken er bij halen.

Meer dan 70% van mijn bezoekers gebruikt IE. Jawel. Een zeer omgekeerde wereld als bij Wolf. Zijn website gaat dan ook voornamelijk over webdesign, gericht op een doelgroep waarvan de meeste mensen een afkeer hebben van IE.

Van die 70% IE gebruikers gebruikt nog steeds meer dan 40% IE 6. Met andere woorden 3 op 10 mensen bekijkt deze site met IE6. Schandalig, maar ik vrees dat we er nog niet meteen van af zijn. (Mensen upgrade jullie browser!!!)

Het ergste van heel het verhaal? Als ik naar mijn statistieken van 3 jaar geleden kijk waren er 60% IE gebruikers, nog steeds veel maar wel minder. 27% gebruikten Firefox, nu is dat nog maar 15%.

Je ziet, het is allemaal relatief. Of Firefox nu effectief in aandeel wintof verliest? Geen idee. 

Sinds de nieuwe versie van mijn site enkele weken terug is mijn ondersteuning voor IE6 niet meer 100%. Ik had tot vorige week deze site zelfs nog niet bekeken in IE6, maar een aantal zaken liepen toch wel er fout, ik heb er voor gezorgd dat al het nodige zichtbaar is, maar niet meer dan dat. (Voor de CSS'er, IE6 vs negatieve marges).

Morgen komt de nieuwe versie van Firefox uit. Ik wil niemand verplichten, maar... (Maccers kan ik Camino aanraden of gebruik gewoon Safari).

back to top