Jigsaw Circus

[dutch]

Van 11 tot 18 februari vindt de eerste editie van jigsaw circus: international music video festival plaats in Brussel (UGC De BrouckÔø?re, de beursschouwburg), Antwerpen (Cartoon's, UGC Antwerpen) en Gent (Sphinx, film-plateau, Vooruit, Culture Club). Dit festival wil de groeiende videocultuur en de steeds hechtere band tussen muziek en visueel beeld uitgebreid onder de aandacht brengen. Dit zal gebeuren via diverse voorstellingen gaande van videoclips, commercials, shorts, specials tot langspeelfilms.

Na februari zal het festival ook naar het buitenland trekken en zullen er voorstellingen georganiseerd worden in onder meer Amsterdam, Dublin en Berlijn.

Het uitgebreide festivalprogramma laat niet enkel werk van bekende videoclipmakers (Stylewar, Chris Cunningham, Roman Coppola) en filmmakers (Spike Jonze) aan bod komen, maar het publiek kan ook uitgebreid kennis maken met eigen Belgische talent (onder meer met de premiÔø?re van Steve+Sky). Verder zal Tom Barman zijn favoriete videoclips voorstellen en zullen er diverse nevenevenemten plaatsvinden, zoals HP9 waarbij onbekende muzikanten een kans krijgen om zich te bewijzen.

Ook Jeff Mills is van de partij om op het festival zijn dvd Exhibitionist voor te stellen en de re-mix van Fritz Langs Metropolis, en er staan ook een aantal spraakmakende documentaires op het programma (Bodysong, The Brown Bunny, 1 Giant Leap).

www.jigsawcircus.com

27 januari 2004

cultuur, Deze Site, muziek, Vrije Tijd

back to top