Veredelde wensen lijst

Het is je al opgevallen of niet, maar ik hou al een hele tijd een wish list bij op deze site. Nee je hoeft me niets te kopen hoewel het steeds welkom is natuurlijk. De lijst dient vooral voor mijn ouders en kennisen die toch eens iets willen kopen. En voor mezelf natuurlijk, ik vergeet anders veel te gemakkelijk welk boek het ook alweer was dat ik wou. Maar nu vond ik deze lijst een beetje droog. Een pagina vol kleine lijstjes spreekt weinig tot de verbeelding. Maar onlangs werd me een schitterende oplossing ingelepeld.

<!--more-->

Tarzan is een klein en handig tooltje geschreven door Ryan Parman (hij heeft ook een eenvoudig en snel RSS lezer gemaakt, SimplePie, waar ik binnenkort ook iets mee van plan ben). Het maakt gebruik van de Amazon Webservice en zoekt alle informatie op die er te vinden is van een bepaald product.

Wat heeft mij wish list daarmee te maken? Wel ik heb snel een kleine extension geschreven zodat doormiddel van een bepaalde functie automatisch een fotootje en link wordt uitgespuwd van het begeerd product. Ik heb het gemakkelijkheidshalve get_link_and_image() genoemd. Al wat ik dan moet doen is tussen haakjes de ASIN (= amazon code van een product) gooien en Tarzan doet de rest.

Het resultaat is een wish list vol mooie fotootjes, wat het bekijken veel plezanter maakt. Lees je toch liever een droge lijst, dan kan dat ook nog steeds.

28 januari 2005

Deze Site, Ego, Projecten

back to top