Omdat het mijn site is!

Me me me! De komende twee weken ga ik het alleen maar over mij hebben! Of onrechtstreeks toch. Ik ben begonnen met deze site en aanverwanten een beetje op te kuisen. Na een jaar op het net te vertoeven en zaken aanpassen en uitbreiden is er toch heel wat clutter terecht gekomen op de server. Tijd om er eens met de grove borstel door te gaan.

<!--more-->

Eerste fase is meer duidelijkheid brengen in wat er zoal te vinden is op de site. Ik zit hier namelijk met drie groepen: de blog, de fotobog en al de rest. Al die andere zaken zijn algemene en overkoepelende zaken, zoals info over de site en mezelf. Maar er zijn nog pagina's waar veelen wellicht nog niet van gehoord hebben.

Bij het ontwerpen van het huidig design voor de blog, wou ik aan de index pagina een soort overzichts funcite geven. Maar dat is toch serieus misgelopen. Ik weet zelf niet altijd waar ik ben, hoe kan ik dan van mijn bezoekers verwachten dat zij het weten. Dus ja, fase 1 is kortgezegd de overzichtspagina verbeteren en minimaliseren. Dit is wat ik net gedaan heb. Een nieuwe layout en minder afleiding. Je zou het een portaal naar mezelf kunnen noemen. In het verdere verloop van deze fase gaan de andere algemene pagina's volgen.

Fase 2 heeft betrekken tot deze blog. Weinigen zullen weten dat een groot deel van de code dat deze blog uitspuwt zelf geschreven is. Dus telkens als ik iets wil aanpassen is het een heel geploeter in de code. Ik heb hier, om het lichtjes uit te drukken, niet veel zin meer in. Van daar dat ik ga overschakelen op wordpress. Dit geeft mij dan ook de gelegenheid om de layout wat op te frissen en een nieuw kleurenpalet in te voeren. We gaan er iets zachts voor de ogen van maken.

Fase 3 heb ik nog niet te goeie uitgewerkt, dit houdt hoofdzakelijk het verder uit werken van twee voorgaande fases in en het toevoegen van nieuwe onderdeeltjes. Zaken die ik al lang ter uwer beschikking wil zetten maar die ongetwijfeld verloren zouden gaan onder de huidige clutter. Hoe het ook zij, het zou allemaal een verbetering moeten worden.

Voor zij die graag wat volgen in de gebeurtenissen stel ik voor om deze post in de gaten te houden. Niet alle veranderingen zijn een eigen post waard. Hier een lijst van wat reeds gedaan is:

27 januari 2005

Deze Site, Projecten

back to top