Verhuizen enzo

Onlangs vroeg een vriendin aan mij: Hoe zit dat nu eigenlijk? Waar heb eigenlijk allemaal gewoond? Goh ja, waar heb ik allemaal gewoond. Ik moest toen ook even nadenken en alles op een rijtje zetten voor mezelf. Blijkt dat ik, als je een beetje ruim denkt, al op een tiental verschillende locaties heb gezeten. Niet slecht voor iemand in zijn begin twintiger jaren.

<!--more-->

Bij mijn geboorte woonde we (ik en mijn ouders dus) in een dorpje, waarvan ik de naam niet ken, in de buurt van Gent. Rond mijn twee jaar ben ik voor het eerst verhuisd. Naar Florida. Ik kan me niet goed herinneren waar we eerst gewoond hebben, het was alleszins een huurhuis ergens dicht bij Miami en niet ver van Orlando. Ik heb dus veel strand en Disney gezien in mijn vroege kindertijd.

Een tijdje later, ik zou er geen maanden of jaren op kunnen plakken, zijn we verhuisd naar een nieuwbouw project in de buurt: Sunset Springs. Een typisch 'American gated community'. Heel de wijk omheind door muren, een bewaker aan de ingang, en tenzij je bewoner was of iemand kende binnen raakte je er niet in. Of dat was althans de bedoeling.

Uiteindelijk, rond mijn 8 jaar, kreeg ik het hartverscheurend nieuws te horen dat we terug naar BelgiÔø? gingen verhuizen. We hebben dat een tijdje bij mijn grootouders gewoond terwijl mijn ouders een huis ergens in het Brabantse zochten. Wie zoekt, die vindt uiteraard. Mijn ouders vonden een huis dat voor twee jaar te huur stond (de bewoners gingen voor twee jaar naar Amerika) in Hofstade (Zemst). Een iedeale uitvalsbasis om te zoeken naar een eigen stuk bouwgrond in de buurt.

Ook dit hebben ze gevonden. Nog steeds in Hofstade, maar eigenlijk ook niet. Het huisje was helaas nog niet bewoonbaar tegen dat ge huur afliep dus hebben we een tijdje ergens anders moeten wonen. Een huisje in Sint-Katelijne-Waver. Dit was maar voor enkele maanden, maar het stadsleven beviel me wel als vroegpoeber.

Nieuw huisje was afgewerkt en we konden weer maar eens verhuizen. Hoe lang we daar nu zitten weet ik niet onmiddelijk, maar het is toch een tiental jaar. Nu mijn ouders een vaste stek gevonden hebben (hoewel?) was het avontuur voor mij nog niet voorbij. Een aantal jaar na ons intrek vertrok ik namelijk op internaat in Brugge. Toegeven, het is niet een echt verhuis, maar wel een twee jaar lang verhuis tussen thuis en internaat.

En dat brengt mij dan bij mijn universiteits jaren: Leuven. Twee jaar heb ik op hetzelfde kot gezeten, en het was denk ik al vrij snel duidelijk voor mijn ouders dat ik niet veel meer naar huis ging komen. Nu woon ik iets ruimer, en iets meer op mijn gemak, nog steeds in Leuven. Met mijn lessen in Antwerpen begin ik wel te spelen met de gedachten van volgend jaar nog maar eens te verhuizen. Maar ik zou eigenlijk graag eens willen blijven waar ik ben, ik heb het hier goed. Hoe dan ook, over een paar jaar hoop ik weer ergens in het buitenland te zitten.

Wat het effect voor mij is van al dat verhuizen weet ik niet goed. Misschien zou ik beter zijn in het onderhouden van vriendschappen en relaties. Ik heb nu namelijk overal wel eens goede vrienden gemaakt, maar het is moeilijk om contact te blijven houden (hoewel dit met nieuwe technologiÔø?n een behoorlijk flauw uitvlucht is). Ik ben echt geen goede vriend denk ik. Nog een geluk dat ik het niet erg vind om eens alleen te zijn!

En jullie? Waar hebben jullie zoal gezeten? Want veel verhuizen is toch niet meer zo ongewoon deze dagen..

13 februari 2005

Ego

back to top