Dolen

Ik heb het gevoel van een beetje vast te zitten in een ritme, een routine. Het is nu al maanden aan een stuk dat ik een heel week op steeds dezelfde momenten op steeds dezelfde plaatsen kom. Vandaag heb ik wel even mijn routine verborken door naar het Fotomuseum te gaan in Antwerpen, maar uiteindelijk was dit maar een minieme breuk. Het was nog steeds Antwerpen waar ik zo goed als iedere dag kom.

<!--more-->

Ik heb zin om wat doelloos rond te dolen in straten waar ik nog nooit ben geweest. Ik heb het gevoel dat ik er even tussenuit moet, en misschien doe ik dit inderdaad het best alleen. Ik heb nooit les op vrijdagen dus het lijkt me zeker een mogelijkheid om op een donderdagavond of vrijdagochtend te vertrekken tot zondag. Als het echt moet tot maandag.

Ver hoeft he niet te zijn, en het moet zeker goedkoop zijn. Bij voorkeur wel een mooie plaats en gezellig. Het moet zelfs niet Ôø?Ôø?n bepaalde plaats zijn. Ik heb een wagen dus ik kan gerust gewoon verschillende dorpjes aandoen in een paar dagen. Zo lang het maar weg is en onbekend.

Hmm, het begint me wel aan te spreken zo zonder bestemming vertrekken, zien waar ik uitkom en liefst te laat terugkomen. Wat ik liever niet doe is naar een al te grote en bekende stad gaan. Ik zit al dagen onder massa's volk en daar heb ik echt geen behoefte aan. Dat, en ik voel me nooit echt gemakkelijk in een grootstad op mijn eentje. Brussel is bijvoorbeeld helemaal niet aan mij besteed. Een zwak punt van mezelf.

Morgen eens langsgaan in de boekenhandel.

11 februari 2005

Ego, Reizen

back to top