Status update II

Hier ben ik dan weer met een nieuwe status update. Gisteren avond en vannacht gewerkt heb tot ik erbij in slaap viel. Dat was goed om de basis te leggen en vandaag met een ietwat frisse kop verder te werken. Verder een overzicht van wat ik zoal gedaan heb en enkele eerste indrukken. (Even tussendoor, we hebben gisteren bericht gehad dat ons pa de top bereikt heeft. Je kan nog steeds een berichtje achterlaten. Een verslag volgt ongetwijfeld nog.)

<!--more-->

Soberheid met een accent

De nieuwe layout is grosso modo afgewerkt. Er zijn wel nog enkele schoonheidsfoutjes, maar daar maak ik nog wel werk van. Ik was oorspronkelijk van plan om de oude layout over te nemen, maar dan met een andere, iets soberdere kleurenpalet. Maar hoe meer ik er mee bezig was hoe saaier en eentoniger ik het vond. Ik had een accentkleur nodig, en gezien ik voor design nogal zot ben op roze is het dat geworden.

Verder wou ik met dit design de nadruk iets meer leggen op de inhoud. De beste manier leek mij om dit te doen door te posts te isoleren zonder een menu of iets dergelijks erlangs. Op de hofdpagina ga je dan ook enkel een overzicht krijgen van de verschillende post met alle meta dat zo onopvallend mogelijk gemaakt. Als je doorklikt naar een post krijg je naast de reacties iets meer info per post.

Wij willen meer

Het is natuurlijk altijd leuk om wat te kunnen rondsnuffelen op een site, dus de archieven zijn nog steeds aanwezig. Meer nog, ik heb (eindelijk) categori?´n toegevoegd. Momenteel staan de archieven onderaan elke pagina. Ik breng ze later eventueel onder op een andere pagina, maar voorlopig zal het zo maar moeten.

Ik ga ook eens nadenken over wat andere extra's die ik ga toevoegen en hoe ik het ga doen. Zaken zoals recente reacties, populairste posts, etc. zijn wel leuk, maar zorgen alleen maar voor meer afleiding, en dat druist in tegen wat ik wil bereiken.

Probleempjes & nieuwigheidjes

Het spijt me te moeten zeggen dat mijn algemene feeds (tijdelijk) verdwenen zijn. Dat waren de feed waarin de nieuwste foto en blog posts kwamen. Om de technische praat te beperken, vroeger zat alles in ?©?©n tabel waardoor ik gemakkelijk de twee zaken samen kon tonen. Nu niet meer. Iets om over na te denken. Tot als er een oplossing is verwijzen de feeds naar deze van de blog, wil je de foto's nog steeds volgen zal je je moeten aboneren op de feed van de fotoblog.

Er schijnt ook nog het een en ander misgelopen te zijn met het importeren van de post. Zo zijn letter met een accent op omgezet naar een vraaagteken (?). Als je dergelijke posts tegenkomt mag je dit steeds melden. Het was trouwens ook een miserie om ervoor te zorgen dat de permalinks dezelfde bleven. Maar hier ga ik jullie niet mee vervelen.

Nieuw is dat je kan registreren (zie onderaan) om berichtjes achter te laten. Ik ga dit nog wat verder nakijken, misschien dat er nog veel en leuke mogelijkheden mee zijn. Een ander nieuwigheidje zijn de gerelateerde posts, hoewel ik schijnbaar zelden gerelateerd schrijf.

WordPress

Tot slot nog een woordje over mijn indrukken van de nieuwste WordPress: wow! (Maar dat wist ik eigenlijk al..)

Nu het grootste werk voorbij is, kan ik me weer wat toeleggen op de inhoud en het uitbreiden van alles. Enjoy! (Jammer dat WordPress geen remedie voor typfouten is..)

19 februari 2005

Deze Site, Projecten, Web

back to top