Numerologie

Een tijdje geleden las ik een boek waarin een van de personages aan numerologie doet. Als rationeel ingesteld persoon klonk het eigenlijk best wel interessant. Ik wou meer weten en heb me dan ook even bezig gehouden met wat rond te surfen, want op het net vind je alles! Numerologie is best een verrassende (spirituele) wetenschap. Gezien ik best wel zin had om ergens in te geloven heb ik dan ook een paar testjes afgelegd.

<!--more-->

Wat ik zoal geleerd heb over numerologie is dat het een behoorlijk strikte wetenschap is gebaseerd op feiten. Het laat niet veel ruimte open voor interpretatie, ieder getal heeft zijn eigen betekenis. Ik heb verschillende websites afgelopen en overal kwam ik hetzelfde tegen. Ik ga hier niet beweren dat dergelijke wetenschappen geloowaardig zijn, dat moet ieder voor zich maar uitmaken. Maar het feit dat iets maar op ?©?©n manier ge?Ønterpreteerd kan worden speelt wel mee in de geloofwaardigheid. (En zoals ik al zei, ik heb zin om ergens in te geloven vandaag).

Ik heb me niet helemaal verdiept in de precieze werking van de theorie maar er zijn toch wel een aantal basisprincipes die ik heb opgevangen. Aan de hand van je volledige naam en geboortedatum worden er verschillende getallen berekend. Deze getallen hebben betrekking op verschillende aspecten in je leven: het ware innerlijk, uw optreden naar buiten, uw hartewens, etc. Ieder getal heeft binnen deze domeinen een eigen betekenis en duidt de positieve en negatieve kanten aan. De getallen vertellen je soms ook hoe iets aan te pakken. Numerologie functioneert eerdere als een leidende wetenschap dan een definierende wetenschap, de getallen vormen een leidraad voor je leven.

Numerolige werkt enkele met de 9 basis getallen (0 is geen getal) en drie bijzondere getallen (11, 22, 33). Aan iedere letter is een speciefiek getal toegewezen. Om een bepaald getal te berekenen hoef je gewoon alles op te tellen tot je een van de basis getallen bekomt. Stel je telt je naam op en komt uit op het getal 43, dan wordt dit een 7 (= 3+4). Eens je de nodige getallen berekent hebt is het een kwestie van de juiste betekenis en eigenschappen op te zoeken, elk getal heeft namelijk iets anders te vertellen. Je kan zelfs opzoeken welk getal het best bij je past.

Je ziet, de mogelijkheden zijn oneindig en ik heb hier eigenlijk maar heel vluchtig wat zaken aangehaald. Er is nog zoveel meer te ontdekken.

Mijn numerologie

Uiteraard hoort hier een test bij, liefst zo uitgebreid mogelijk, want ik wil zoveel mogelijk over mezelf te weten komen. Ik heb verschillende testjes afgelopen en overal kwam ik dezelfde informatie tegen, maar er was er maar eentje die wel heel veel te vertellen had. Even een samenvatting:

In essentie ben ik menslievend en begrijpend, ik kan gemakkelijk vergeven en mezelf vergeten, het nadeel is dat ik kleinzielig kan zijn. Ik zou dus een ruimdenkende houding moeten ontwikkelen. Naar buiten toe heb ik gezag en ben ik gebrand op prestatie en materieel succes. Maar ik zal mijn positie nooit misbruiken en ik ben vrijgevig met advies. Helaas kan ik soms wel te agressief zijn.

Mijn grote uitdaging in mijn leven is het overwinnen van mijn moeilijkheden. Ondanks het feit dat ik een leider en pionier ben met veel wilskracht kan ik soms ego?Østisch, lui en koppig zijn. Ik weet niet altijd wat ik wil en ik zal me gemakkelijk ergeren aan zaken of mensen.

Hoe confronterend toch allemaal. Nu, ik moet toegeven dat ik mezelf soms wel een beetje herken in die eigenschappen, maar ik denk dat een ?©?©ndags-geloof in numerologie wel volstaat. Ik heb een pdf-ke online gezet met mijn volledige numerologische analyse. Je weet nooit als er ge?Øntereseerden zijn.

20 februari 2005

Ego, Fun, Wist je dat

back to top