Nuq is weg!

Ma ik moet iets vertellen. Nuq is weg! Dat waren blijkbaar de eerste woorden van de zus toen ze in volle paniek naar de mama belde. Wie is weg?. Voor alle duidelijkheid: Nuq is de wagen van de zus, ge?Ønspireerd door haar nummerplaat. Het duurde even voor het doordrong tot de mama. Maar weldra belde ze mij op Stijn?! Is pa daar? Evelien haar auto is weg., nee hoor, de papa was gaan joggen. Ik ga dan al eens naar huis. Nuja, nog wat paniek en hysterie van de vrouwen en nog wat heen en weer gebel later werd er vanuit gegaan dat de wagen gestolen was.

<!--more-->

Ik weet zelf niet hoe ik op de situatie zou reageren. De zus maakte vandaag mee, waar ik al drie jaar schrik voor heb. De wagen staat hier in leuven regelmatig eens een paar dagen stil, om me geen zorgen te moeten maken over boetes en dergelijke parkeer ik net buiten de ring. Op die ene keer dat ik vergeten was waar ik hem geparkeerd heb, heb ik nog niet moeten panikeren dat hij effectief weg was.

Maar het gaat hier over de verdwenen Nuq. Mijn eerste reactie was er eentje van bezorgdheid om de zus, het grote-broer-syndroom. Maar voor ik naar de zus ga, eerst nog eens ergens anders langsrijden. Den deze weet namelijk waar getakelde wagens worden gezet. En jawel hoor! Broer redt de dag. Daar stond Nuq. Wat de reden van het takelen is, is een groot raadsel, maar de wagen is toch terecht.

De aandacht kon nu terug gevestigd worden op de papa die een zekere verjaardag vergeten was.

18 maart 2005

Verhaaltjes

back to top