Gent is vree onwijs

Voorbije zaterdag een lange dag gehad. Ik ben op stap gegaan voor een bouwbedrijf om een fotoreportage te maken van enekel van hun projecten. Ik ben respectievelijk in Drongen, Gent, Bredene en Koksijde geweest. Een ritje door Vlaanderen dus. Het was fijn om zo eens iets anders te doen, en ik tussendoor een glimps van de kust kunnen opvangen. Het was echt heerlijk om er eens op uit te zijn. Maar Gent was echt verschrikkelijk.

<!--more-->

Of zoals ze in Gent wellicht zouden zeggen, Gent is vree onwijs. We - een vriend zag het wel zitten om mee te rijden - hebben meer dan een uur verloren gereden in Gent. Echt een verschrikkelijke stad om niet je weg te kennen. Het lag ongetwijfeld ook voor een deel aan de wegbeschrijving van Mappy die ons door schijnbaar onbestaande straten wou sturen en niet altijd het verschil kende tussen links en rechts. Maar los daarvan: Gent is een verschrikkelijke stad om in te rijden.

Zo besloten we bordje parking Zuid (het was namelijk daar in de buurt) te volgen op het ene kruispunt en op het volgende vage kruispunt is er geen bord meer te bespeuren. Dan maar rechtdoor de baan volgen. Bleek dat we plots in een voetgangers zone reden, juist. Teruggekeerd en rechts maar eens uitproberen. Efin ja zo ging het nog wel even door, maar we zijn er uiteindelijk toch geraakt. Eigenlijk wist ik al dat Gent verschrikkelijk is om in te rijden, maar bij deze zweer ik nooit meer Gent met de wagen binnen te rijden.

Voor de rest zal Gent wel een ... euhm, gezellige stad zijn hoor.

23 maart 2005

Fotografie, Projecten

back to top