Notities

Het is nu ongeveer kwart voor vijf. Ik ben er weer maar eens in geslaagd mijn dagritme te verstoren. Iets wat geregeld voorkomt in de vakantie. Maar geen nood deze week losse we dat wel op. Ondertussen ga ik er nu wel even van profiteren en ga ik straks rond een uur of zes een wandeling maken met de D70 in de hoop dat er wat te beleven valt op een vroege Leuvense ochtend. Maar om even de tijd te doden enkeel notities:

<!--more-->

1 | Ik heb de startpagina een lichte facelift gegeven. Ik was al het pastel paars/roze beu. Het paars is er nog, maar enkel voor de links.

2 | Little things of life heb ik een iets opvallender facelift gegeven. Minder groen, meer grijs. Onder het motto "het oog wil steeds meer" worden de foto's sinds kort ook in een groter formaat (en een lichtjes betere kwaliteit) online geplaatst.

3 | Het blog heeft er een deeltje bij. Eigenlijk niets meer dan een paar leuke extra's dankzij de onuitputtelijke bron van Wordpress plugins. Wat je er kan vinden: een lijst willekeurige posts, recente reacties, en de meest actieve bezoekers uitgedrukt in aantal reacties (ja ik weet het, ik sta op de eerste plaats).

Verder heb ik nog wat kleinere zaken zitten tweaken. Zoals de error pagina van het blog en de manier waarop zoekresultaten worden weergeven. Ik heb ook even spam-karma ge?Ønstalleerd om een idee te krijgen hoeveel spam er wordt tegengehouden. De ingebouwde spamfilter doet dit namelijk niet.

4 | Ik zou mijn blogroll online willen zetten door mijn OPML te laten parsen naar HTML. Ik heb hier een scriptje gevonden, maar er moet eerst nog iets servergewijs geactiveerd worden, in afwachting hiervan is de blogroll uitgesteld. Indien de hosting dit extra bestand niet wil activeren, heeft er iemand een goede script voor handen?

5 | Ik heb Deel Twee 40px naar rechts opgeschoven. Zo plakt de site minder tegen de linkerkant op hogere resoluties. Hier staan ook nog wat inhoudelijke veranderingen op het programma. Een brainstorm sessie heeft veel uitgehaald.

6 | Referrer spam is immens vervelend en bijna niet dood te krijgen.

7 | Ik heb mijn archieven eens doorbladerd en ben tot volgende conclusies gekomen: ik wist maanden lang niet wat aanvangen met deze blog (of ik het nu wel weet staat open voor discussie), er zijn hier een heel resem mensen langsgeweest maar weinig plakkers (aan de reacties te zien), ik ben ongelooflijk nalatig als het aankomt op reageren op reacties (en mijn mails ook). Algemeen besluit: ik moet mijn attitude eens aanpassen.

8 | Bob Marley is ook overleden.

9 | Het is vijf uur.

4 april 2005

Deze Site, Projecten

back to top