Zucht

Zoals ik reeds meldde was ik van plan deze ochtend een wandeling door Leuven te maken in de hoop iets boeiends tegen te komen. Wel gezien ik toch wakker was zag ik geen reden om niet te gaan. We zien wel wat het geeft, je kan het maar proberen. Rond acht uur was ik terug thuis, heb mij zo een twee uur weten bezig te houden.

<!--more-->

Ik had op voorhand al min of meer uitgedocterd hoe ik zou wandelen. Van bij mij richting Oude Markt, eens kijken of er nog een iemand rare stoten aan het uithalen is. Van daar door naar de Grote Markt en dan via het Foch-plein de Bondgenotelaan op. En jawel hoor, van daar recht naar het station. Ik had namelijk reden te geloven dat de zon opkomt achter het station. Uiteraard had ik van die ideale beelden in mijn hoofd van wat ik wou.

Maar nee hoor. Hoe groots ik het station ook vind, ik vergeet iedere keer dat de omgeving er nog steeds als een bouwwerf uitziet en dat je er dus niet al te mooie overzichtsfoto's kunt maken. Gelukkig had ik wel goed gegokt waar de zon ging opkomen. Alleen jammer dat ik er helemaal niets van kon zien. Ik stond verdorie aan de verkeerde kant van het station. Te voet naar Kessel-Lo zag ik dan weer niet zitten.

Gelukkig was ik daar op tijd om een vriend op weg naar zijn werk een goeiedag te wensen. Helaas heb ik hem niet gezien, ik heb er nochtans een goed half uur rondgelopen. Ongeveer een kwartier voor en een kwartier na zijn trein. Maar bij deze een goede morgen, gezien hij dit wellicht nu leest.

Het voordeel van zo vroeg op stap te zijn is dat je eerste keus hebt bij de bakker en zo heb ik me nog eens twee ovenverse croissants kunnen meepikken, wat toch wel al een hele tijd geleden is. Zo was er, op een aantal leuke foto's na, toch nog iets positiefs aan mijn ochtendwandeling.

Uiteraard kon ik het niet laten al een foto online te plaatsen. Ook in de header staat een (lichtjes gesatureerde) foto van de tocht. Als je hem niet te zien krijgt even refreshen et voila!

4 april 2005

Fotografie, Leuven, Vrije Tijd

back to top