De Lama Citeert

Eindelijk ben ik er toe geraakt om een van mijn talrijke idee?´n om te zetten in praktijk. Het is geen ingenieus idee, maar het is weer maar eens een project waar ik uit kan leren en plezier aan kan beleven. Het kindje is De Lama Citeert gedoopt. De bedoeling is om een database op te stellen met mijn favoriete quotes, gedaan met pen en papier. Het maandelijks overzichtje zal uiteraard wel blijven op deze blog.

<!--more-->

Oorspronkelijk had ik het idee om alles in blogvorm te gieten. Nog maar eens een Wordpress blog. Enkele bijhoorende categroi?´n en tags. E?©n quote per post. Hoewel dit zeer gemakkelijk klonk, leek het mij niet de meest ideale oplossing voor dergelijk database. Naar aanleiding van Michel's omzetting van zijn tuinsafari in een wiki werd ik eraan herinnerd dat ik ook ooit eens een wiki wou uittesten, ik had alleen nog geen goed reden gevonden. Maar bij deze dus De Lama Citeert.

Het heeft me heel wat tijd gekost om door te hebben hoe de wiki precies werkt maar na lang zoekwerk ben ik er toch uitgeraakt. Voor het bepalen van structuur en layout ben ik even gaan piepen op een ander. Uiteindelijk ben ik tot volgend sorteer systeem gekomen:

  • Beroep: een lijst van geciteerde mensen onderverdeeld volgens hun beroep
  • Film: een lijst van film waaruit wordt geciteerd
  • Literatuur: een lijst van literaire werken waaruit wordt geciteerd
  • Mensen: volledige lijst van aangehaalde mensen
  • Thema: woede, abortus, liefde, gekheid...

Dit is uiteraard heel basis. Met een wiki kan je oneindig ver gaan in het linken. En er zijn wel een paar categori?´n die ik had willen representeren. Maar ik ga ze proberen inwerken in het bovenstaande lijstje. Hoewel het een hoop omslachtiger lijkt dan het blogsysteem is het uiteindelijke resultaat volgens mij een stuk duidelijker. Het is ook veel plezanter om aan te werken. Bij een blog heb je automatisch een zekere druk van ik moet het up to date houden. De Lama Citeert moet gewoon wat fun blijven.

Je kan ook altijd zelf een quote voorstellen. Maar doe het liefst op de voorziene pagina. Zo kan ik nog even inwerken en kijken hoe alles loopt eens er wat inhoud is. Nu is het natuurlijk wat magertjes.

Het domein was oorspronkelijk voorzien voor een ander project dat nu even op de lange baan komt te staan. De naam Lama is een soort tribute aan een groep vrienden die samen Lama Productions vormden toen ze nog samen het vak videoproductie hadden.

Geheel ter zijde: mijn del.icio.us links zijn nu te bewonderen in het extra gedeelte en ook ik heb nu een flickr account, ga het wel enkel gebruiken om foto's in de groep Leuven te posten.

6 april 2005

Projecten

back to top