TAZ: Sleuth

Deze week loopt in het STUK het theaterfestival TAZ en Voix Gras. Voix Gras is een podium opgezet door Kultuurraad waar nieuwe theatermakers hun ding kunnen doen. TAZ is de iets volwassener variant voor jonge theatermakers opgesteld door het STUK zelf. Beide festivals lopen samen en door mekaar in het STUK wat voor een leuke en gevarieerd programma zorgt.

<!--more-->

Zelf ben ik vanavond naar Sleuth gaan kijken. Een stuk uitgewerkt en gebracht door Charlotte Vandermeersch en Minke Kruyver, beiden studente aan het Herman Teirlinckinstituut, gebaseerd op een scenario van Anthony Shaffer.

Andrew heeft Milo uitgenodig voor een gezellige babbel, en om toestemming te geven met diens vrouw te trouwen. Andrew stelt ook voor aan Milo om de (verzekerde) juwelen van zichzelf te stelen. Zo houden ze er beiden een hoop geld aan over. Milo stemt toe maar al snel blijkt dat het gewoon een spelltje is dat Andrew maar al te graag speelt. Helaas loopt er het ?©?©n en ander uit de hand.

Veel ken ik niet van theater en ik ga het ook niet proberen vergelijken met film, waar ik meer van ken, want dit lijkt geheel ongeoorloofd. Wat ik wel weet, is wat ik goed vind en wat niet. Hier van uitgaande kan ik je zeggen dat ik Sleuth een zeer plezant, luchtig en intrigerend stuk vond. Het heeft al bij al een uurtje geduurd, wat vrij kort is voor theater Toch zo kort niet voor twee mensen, aldus de zus, theater kenner. Maar het is wel een goed gevuld uurtje met grappige en soms spannende dialogen. Het was wel niet altijd even duidelijk of bepaalde gebeurtenissen al dan niet bedoeld waren, dit zorgde wel eens voor een beetje verwarring. Maar het bleef allemaal zeer plezant.

Morgen sluit het festival af met een prijsuitreiking en een optreden van Ansatz der Maschine. Jammer dat ik niet wat meer tijd had deze week, er leken wel een aantal interessante stukken bij te zitten, en voor 3 euro per voorstelling kan je niet klagen.

14 april 2005

Leuven, Vrije Tijd

back to top