Plugin Roundup

Nu mijn dit blog zowat de vorm heeft die ik (momenteel) wil, ga ik hier eens een overzichtje posten van de plugins die ik gebruik. Hier bestaan bestaat uiteraard ook een plugin voor, maar ik heb geen zin om hier een aparte pagina voor op te zetten dus gooi ik het snel in een postje. De lijst dit voornamelijk als herinnereing aan mezelf, stel ik moet ooit van nul beginnen. Maar jullie kunnen er ook maar wat aan hebben natuurlijk.

<!--more-->

1 | Backup Restore: een zeer handige plugin die doet wat ie zegt. Een backup nemen van je database of je database herstelen. Bij het nemen van een backup wordt het bestand in een folder op de server geplaatst waarna je het kan downloaden. Je kan er ook een backup van alle wordpress bestanden mee maken.

2 | Category Visibility: een plugin waarmee je per categorie kan bepalen of je ze al dan niet verbergt van de hoofdpagina, het archief, het rss bestand, ... Ik gebruik deze plugin om mijn notities (en in de toekomst wellicht ook Engelstalige posts) te verbergen van de hoofdpagina. Zo functioneren deze categori?´n als pseudo-blogs.

3 | CG-Archives by year: deze plugin gebruik ik om in mijn archief het jaar los te kunnen weergeven van de maanden wat resulteert in een lijst met de jaren en per jaar een sub-lijst met de maanden.

4 | Customizable Comment Listings: een handige plugin om alle mogelijk lijstjes weer te geven met betrekking tot de reacties. Zo kan ik op mijn extra's pagina de recente reacties en de meest actieve bezoekers kwijt.

5 | Customizable Post Listings: hetzelfde principe als Customizable Comment Listings, maar dan met je posts. Deze geeft bij mij een lijstje met random posts weer op de extra's pagina.

6 | del.icio.us cached: om mijn del.icio.us links te tonen op wederom de extra's pagina.

7 | Gravatar: om gravatars bij de reactie te tonen.

8 | Related Posts: om per post een lijstje met mogelijk gerelateerde posts te kunnen weergeven. Niet zoveel nu, maar ik vind het een leuke plugin. Misschien gaan mensen hierdoor oudere posts ook lezen. Lijstje is terug te vinden naast de reacties.

9 | Spam Karma: Om spam reacties tegen te houden, maar vooral om te weten hoeveel. Hoewel ik me al heb laten vertellen dat Spam Karma al eens heel streng durft te zijn en onschuldigen ook blokkeert, laat ik het voorlpig wel staan. Ben jij zo iemand die ook door Spam Karma wordt tegengehoudn laat het me dan weten en dan gooi ik het er wel weer af. Het beestje heeft nu op een kleine drie weken zo een 1227 spamberichten tegengehouden.

10 | Dunstan's Time of day: hiermee kan je een veredelde vorm weergeven van wanneer een post is geplaats, bv: vroeg in de ochtend. Deze plugin is mee verwerkt in het info tekstje per post naast de reacties.

11 | Dunstan's Time Since: met deze plugin kan je aanduiden hoe lang het geleden is dat een post werd geschreven. Deze is eveneens verwerkt het info tekstje per post.

12 | WordPress: Touched: inline editing! Ingenieuze plugin. Ongelooflijk handig en snel als je even een typo of iets dergelijks moet verbeteren.

13 | Nice Categories: geef een verzorg lijst van de categori?´n van een post weer in plaats van een lijstje waarbij elke item gescheiden is door bv een komma. Zo krijg je lijstjes als: categorie 1, categorie 2 en categorie 3 in plaats van categorie 1, categorie 2, categorie 3. Een plugin voor de puristen.

24 april 2005

Bloggen, Deze Site, Programmeren

back to top