Twaalfjarigen

Zondag heb ik een kleine gunst gedaan voor de zus. Ze was met haar kindjes (chiro dus) naar het tropisch bad van Hengelhoef. Op zich geen ramp, ik rij graag, maar een bende twaalfjarige misjes in mijn wagen. Ik weet toch niet zo. Eingenlijk was het best wel grappig wat die meisje alle hebben uitgekraamd. Hier enkele uitspraken:

<!--more-->
A: "Ja en hoeveel keer zijt gij in de wildwaterbaan geweest? Ik zes keer." B: "Ah nee, ik twee en half. Ik kon daar niet zo goed tegen." A: "Ja, ma ge wordt da wel gewoon hoor, na zes keer."
"Ja en in de sauna zat daar zo een dikke vetzak tegenover mij met zijn benen open. En ik had da ni door. En die andere maar aant lachen. Echt viiees."
A: "En jullie liepen weg van mij en zo geheimzinnig doen. Ik werd weer uitgesloten ?©." B: "Ja, eigenlijk gingen we u birren, maar toen bedachten we 'hoe doet ge da met een zwempak, da gaat toch ni'. Dus hebben we het maar niet gedaan."

Dit laatste met de nodige gebaren, geluiden en visualisaties.

Over een vriend die ze eigenlijk niet zo tof vinden:

"[...] oh ja, en da was zo een vieze kerel e. En die moest altijd een kus geven op de mond en dan zo met zijn to..." (in koor) "eeeeeeeeeh"

En zo ging het maar door. Ik denk dat je wel een beeld kan vormen.

25 april 2005

Samenleving

back to top