Kijk ik ben een filmsnob

Uit de reacties op Deel Twee:

Een uurtje korter? Er zijn helemaal geen sc?®nes die je zomaar uit Once Upon A Time In The West zou kunnen laten, laat staan inkorten. En deze film is zeker niet saai, je moet toch wel bijzonder weinig van film weten om dit saai te vinden. En kom nu niet af met ‚Äúeigen mening‚Äù want zo een dingen haat ik. Maar goed, toch leuk om te zien dat je de muziek van Ennio Morricone wel goed vind, want Once Upon A Time In The West is inderdaad een van de beste soundtracks ooit. - jean-claude de la ghetto.
<!--more-->

Het gaat om een reactie op een review van mij op Once Upon A Time In The West. Ik dram daar even door over hoe de film me met moeite kon boeien, hoe ik misselijk werd van de close-ups en hoe hij gerust wat korter mocht gemaakt zijn. Benieuwd tegen hoeveel schenen ik nu nog eens geschopt heb.

Het spijt me zeer, maar ja mensen, ik vind Once Upon A Time In The West een saaie film! Er zal wel een reden zijn dat de film alom geprezen wordt, dat hij als klassieker beschouwd wordt. Het kan best zijn dat deze film ooit vernieuwend was. Maar dit neemt niet weg dat ik de film ronduit saai vind!

En van uitspraken als deze: En deze film is zeker niet saai, je moet toch wel bijzonder weinig van film weten om dit saai te vinden. en deze: En kom nu niet af met “eigen mening” want zo een dingen haat ik. wordt ik ronduit misselijk. Om een vriend te parafraseren: als je niet kan begrijpen dat film subjectief is dan ken je niets van film.

4 mei 2005

Film

back to top