Lenzen

Het kriebelt al lange tijd bij mij om een telelens aan te schaffen. Ik had preventief dan maar de Nikkor AF 50mm f/1.8, het kost geen geld en het is een mooie tussenoplossing. Ik heb er in Firenze zeer veel geniet van gehad om mijn straatfotografie wat te oefenen (nog even geduld ik ben bezig met het verwerken van de vele foto's). Maar met Bruno zijn gepraat over lenzen is het ondertussen weer zeer hard beginnen kriebelen, en ook Pietel lijkt alleen maar materiaal bij te kopen.

<!--more-->

Omdat ik niet wil achterblijven ben ik dus wat beginnen rondkijken voor een nieuwe mooie lens. Bruno (opnieuw) zet er een aantal mooi op een rij wat voor mij de zoektoch gemakkelijker maakt. Helaas heb ik niet zijn budget, de geluk heeft zomaar even de Nikkor AF-S VR 70-200 f/2.8G IF-ED tot de zijne te rekenen. Dat soort geld heb ik niet, maar de min of meer vergelijkbare Sigma 70-200mm F2.8 EX HSM wil ik nog overwegen. Zeker na deze interessante discussie op Belgium Ditigal.

Wat ik zeker niet wil doen is nu geld uitgeven aan een goedkopere Nikkor telezoom met een f/4 of meer, het gaat me misschien een hoop minder geld kosten maar ik ga hier na twee weken spijt van hebben. Enfin om mijn reserche en getwijfel er even tussenuit te halen, ik heb dan maar besloten om voor de Sigma 70-200mm F2.8 EX HSM, ik heb hele goede dingen gelezen en gezien en ook al had ik het geld voor de Nikkor met VR (vibration reduction) ik zou het verschil nog niet willen betalen. Ik zal mijn armen wel wat trainen in stabiliteit (en mijn tripod wat meer meezeulen, of misschien een monopod kopen?).

Ik heb ondertussen al de goedkoopste winkels geocntacteerd om te vragen of ze hem in voorraad hebben en wat de levertijden zouden zijn (vanuit Nederland). Met een beetje geluk heb ik hem voor vrijdag nog en kan ik hem eens uittesten op de Beleuvenissen, maar ik zal er maar niet op rekenen.

Als ik dan toch bezig met geld uitgeven ga ik me van de eerste keer ook een afstandsbediening aanschaffen voor mijn D70. Het zal mij wat tijd uitsparen op mijn nachtelijk tochten in plaats van iedere keer 10 seconden te moeten wachten op de zelfontspanner + ik kan beter bepalen wanneer ik wil afdrukken. De volgende stap is dan eens uitkijken voor een degelijke breedhoek dan ben ik eindelijk niet meer verplicht om de 18-70 kitlens te gebruiken, de tonvorming begint me echt te enerveren.

Om af te sluiten, ik ben vandaag een nieuwe rugzak gaan halen. Ik had hem eigenlijk besteld om op vakantie te gaan, maar ook hiervoor was ik te laat, maar volgende week heb ik al de kans om hem eens te goeie uit te testen. Het is de Lowepro Computrekker AW geworden. Een vroegtijdig verjaardags cadeau van de ouders, weer wat kosten kunnen drukken. Hij is iets groter uitgevallen dan voorzien, maar ik zal er wel aan wennen. Hij is trouwens ideaal om een weekend mee op reis te gaan! Ik zal ook wel wat moeite moeten doen om hem gevuld te krijgen want zo heel veel materiaal heb ik nog niet, maar ik heb hem op de groei gekocht, had ik een kleinere genomen zat ik misschien al in de problemen als ik de Sigma in mijn bezit zou hebben.

18 juli 2005

Fotografie

back to top