Breda Photo 2005

We zijn vandaag met de school naar Breda Photo 2005 gegaan. Het algemeen thema dit jaar is Onwerkelijke Schoonheid. Het concept is een tentoonstelling doorheen heel de stad in verschillende zalen of in openlucht. We hebben dus een volledige rond gecrosst in Breda. Met dat ik al om 6 uur ben opgestaan maakt dat ik nu behoorlijk uitgeput ben. Had het nu nog de moeite geweest.

In totaal zijn er zeven hoofdtentoonstelling (in zeven verschillende zalen) met daarnaast een aantal andere hoofdlocaties, gellerijen, caf?©s en hotels (in totaal zo een 46 locaties). Het was iedere keer behoorlijk wat afwandelen van locatie tot locatie maar helaas was het zelden de moeite. Ofwel was de kwaliteit behoorlijk laag ofwel hingen er maar een vijftal foto's, nuja, om maar te zeggen dat ik al veel beter gezien heb.

Hier en daar waren er wel interessante reeksen maar weinig dat echt overtugid heeft, voornamelijk op de hoofdlocaties. Daarnsaat waren er een aantal meer amateuristisch reeksen (op de kleinere locaties) die voor mij eerder als een bevestiging overkwamen van de digitale tijdperk waarin iedereen denkt foto's te kunnen maken... enfin ja, niet echt de moeite dus.

Het voordeel van een dergelijke verscheidenheid is dat het inspirerend kan werken en ik heb nu dus wel een aantal idee?´n voor mijn jaaropdrachten en mijn eindwerk.

14 oktober 2005

breda, Fotografie

back to top