Stage & werk

Ik meldde een tijdje terug dat ik graag een stage zou lopen deze zomer, het liefst in het buitenland. Maar dit blijkt allemaal niet zo evident te zijn. Ik ken met moeite genoeg van de binnenlandse (foto)grafische wereld, laat staan dat van het buitenland. Daarnaast kan ik maar niet beslissen waar ik zoal terecht wil komen. Een lijstje van zaken dat ik graag zou doen:

  • Een degelijke fotograaf assiteren en hopelijk veel bijleren en eventueel zelf kansen krijgen cre?´ren.
  • Mijn grafische kunde testen.
  • Op een filmset staan.

Hiernaast ziet het er naar uit dat ik mogelijks de kans zal krijgen om tijdelijk en vrijwillig wat concert en theater werk te doen. Verder maak ik ook graag reportages, waarvoor ik hopelik te kans krijg door naar het buitenland te mogen. Maar goed, een beetje veel allemaal om eens uit te proberen voor ik beslis wat ik echt wil doen tegen dat ik afgestuurd ben.

Ik heb dan ook zo goed als besloten om zelfstandig te gaan na mijn studies. Waarschijnlijk in bijberoep. Om volledig zelfstandig te gaan moet ik financieel al vrij sterk staan en moet ik vrij zeker zijn dat ik genoegklanten zal hebben. Iets te veel risico. In bijberoep heb ik (hopelijk) werkzekerheid tot op een bepaald niveau en daarnaast kan ik dan in bijberoep doen waar ik zin in heb en werken aan een naam en een klantenbestand. Wie weet kan ik dan toch naar het buitenland.

Maar eerst deze zomer dus.

5 april 2006

Ego, stage, toekomst, Werk

back to top