Recente ergernissen

Ze liegen niet als ze zeggen dat je moet schrijven over wat je weet. Ik ging het volgende eigenlijk bij mijn vorig post aansluiten maar dan ging het wat lang worden en eigenlijk horen de twee niet helemaal samen - buiten het feit dat beide teksten over ergernissen gaan.

Maar goed, waar ik mij de laatste tijd aan erger - voornamelijk op tv (vakantie, dan heb je meer tijd om te verliezen):

  • Den Hervé van BelgacomTV: in het begin was het origineler dan Koen Wouters en Telenet Digitaal, maar hij hangt behoorlijk mij keel uit met zijn geschreeuw. Zijn personage is het toppunt van iemand die je absoluut niet wil ontmoeten: een moeial. Komaan Belgacom, wil je jezelf een imago van moeiziekte aansmeren?
  • Wat can doo det? Tee can doo dat. Niets erger dan gebrekkig Engels, zeker op TV, en zeker bij een product dat buitenlands is. Zo was er recent nog te zien op Kanaal 2 de serie One Three Hill dat de presentatoren doodeleuk aankondigden als One Tree Hill. Zelfs de mensen op de show zelf, De Amerikanen, hadden het vaker over One Tree Hill dan One Three Hill. Blijkbaar is het toch Tree ipv Three. Er moet iets mee geweest zijn, anders zou ik het mij niet herinneren. Waarschijnlijk zeiden ze Three ipv Tree. Als de 'locals' het al niet kunnen dan moeten we zeker niet veel verwachten van 'buitenlanders'.
  • Slechte trailers. Vooral op Kanaal 2 zijn ze hier sterk in. Ze slagen steevast in één van de twee volgende zaken: ze verklappen het verhaal of ze laten een aangename film er zeer onaantrekkelijk uitzien. Komt daarbij dat de mannelijke voiceover zo wat de slechste stem heeft om dit soort zaken te doen.
  • Oeverloze herhalingen. We hebben het allemaal al gezien. Dit geldt voor zowel VT4 als Kanaal 2. Maar speciaal voor VT4, zet eens iets nieuws in prime time. The Simpsons (behalve nieuwe afleveringen) en Friends hebben hun tijd gehad. Maar ook de CSI reeksen vallen steeds meer in herhaling. Jullie hebben misschien gescoord met Lost, maar Kanaal 2 doet op zijn minst nog moeite om nieuwe dingen uit te proberen. Er zijn nog een aantal goede reeksen die ik graag, eindelijk, hier een op TV zou willen zien.
  • Onaangekondigde programmatie wijzigingen. Opnieuw richt ik mij voornamelijk naar VT4. Vorig jaar bv volgde Las Vegas - pure guilty pleasure en mooie vrouwen - plots, zonder aankondiging was het gedaan met uitzenden. En plots zonder aankodiging is het terug op TV op een onmogelijk laat uur op zondag.
  • Aansluitend met het vorig punt: wispelturige programmatie. De ene week op dinsdag avond de andere week op zaterdag nacht. Of eventjes op zusterzender smijten. Aaaarg, ik snap niets van programmatie. Als het een troost mag zijn: ze doen dit blijkbaar ook in The States.

Ik zou zweren dat er nog iets was. Ik hou jullie wel op de hoogte.

back to top