Een nieuw kleurenpalet

Waar zo een beetje tweaken al niet toe kan leiden. Ik heb mijn kleurenpalet redelijk opvallend aangepast. Al het blauw zou er moeten uitgewrkt zijn en vervangen zijn door hoofdzakelijk zwart/grijs en hier en daar door bruin. Ik was begonnen met de 'sidebar' in het groen te zetten (groen/zwart/roos), maar ik was het groen al beu voor ik klaar was dus heb ik het maar terug omgezet naar het geel/bruin zoals hiervoor.

Ik ben wel nog tevreden met de grove layout van de site dus heb ik het verder gehouden op wat subtielere wijzigingen. Het 'logo' is nu afgerond vierkant i.p.v. een cirkel, de reeds aanwezige ronde hoeken zijn iets minder rond, een nieuwe achtergrondtekening, de titels staan nu in het roos, heb hier een daar een klein symbooltje bij geplaats (een ornament) enz...

Ook de reacties-sectie heeft een reorganisatie doorgemaakt. Ik heb de het naar mijn gevoel iets leesbaarder gemaakt en hopelijk ook wat aanlokkelijker gemaakt om te reageren.

Ik heb in het algemeen iets meer aandacht proberen geven aan details en zal dat blijven doen, want nee ik ben nog niet klaar en er zullen mij steeds nieuwe zaken opvallen.

Structureel heb ik wel nog wat werk te doen. Ik ben begonnen met de 'sidebar' aan te passen naargelang de pagina dat je je bevindt, zie: eender welke tag pagina of elke single post pagina. De andere pagina's volgen nog.

Ruimer gezien ga ik ook één voor één de andere pagina's op de site aanpassen en/of integreren zodat het allemaal één geheel wordt. Dat paars op de startpagina is zijn tijd ruim voorbij en mij info pagina is al in twee jaar niet meer aangepast en er is veel veranderd sinds toen.

Misschien regel ik ook nog een theme-switcher of iets dergelijks zodat de liefhebbers terug naar het 'frisse' blauw kunnen grijpen.

Willen IE gebruikers even iets laten weten of het al dan niet misloopt. Ik kan namelijk niet testen op IE. Firefox, Safari en Camino zijn wel in orde. Ik ga gokken dat alles in Opera ook vlotjes draait.

Dan ga ik nu een paar uurtjes rusten. Maar goed dat het vakantie is.

Update: ik heb de site ondertussen zelf even kunnen controleren op een Windows toestel en ik heb meteen een paar kleinigheidjes er uit gewerkt. Buiten het feit dat IE de tekst wat groter toonte zou alles er quasi hetzelfde moeten uitzien. Pieter was zo vriendelijk om een paar screenshots door te sturen waarop alles er inderdaad ok uitzag. Hij melde evenwel dat de zwarte tekst op het menu links niet zo goed leeesbaar was, daar heb ik nu een lichtgrijs van gemaakt om voor iets meer contrast te zorgen.

2 augustus 2006

Design, Deze Site, Projecten

back to top